Ana SayfaGüncelDavutoğlu AKP’yi sert eleştirdi, sistem değişikliği istedi

Davutoğlu AKP’yi sert eleştirdi, sistem değişikliği istedi

HABER MERKEZİ – Elazığ’da konuşan Ahmet Davutoğlu AKP’yi sert şekilde eleştirdi, sistemde değişiklik istedi. “Çarpık parlamenter sistemden çarpık bir başkanlık sistemine geçildiğini” söyleyen Davutoğlu, “Ya hesap verecek bir başbakan ya da kuvvetler ayırımı” dedi.

Yeni parti kurma çalışmaları içerisinde bulunduğu öne sürülen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ’da açıklamalarda bulundu.

Elazığ Gönül Dostları Buluşması’nda konuşan Davutoğlu, AKP’ye sert eleştirilerde bulundu.

“Cumhur İttifakındaki MHP oyları çıkarıldığında AK Parti oyları yüzde 34-35 bandına gerilemiştir” diyen Davutoğlu, kaybedilen 14 puana dikkat çekerek, sistemde değişiklik istedi.

Davutoğlu, “Ya hesap verecek bir başbakan ya da kuvvetler ayırımı” dedi.

AKP’nin kuruluş ilkelerinden saptığını ve bunun da partiyi ayakta tutan değerlerde savrulmalara yol açtığını kaydeden Davutoğlu, çok ciddi değişimler ve odak kaymaları ile yüz yüze olduklarını ifade etti.

Davutoğlu, son üç yıl içinde yapılan biri referandum olmak üzere 3 seçimde miting meydanlarında kullanılan dil, üslup ve söylemin herkesi tedirgin ettiğini kaydetti.

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişte yaşanan sorunlarla yüzleşmek zorunda olduklarını belirten Davutoğlu, “Bugün susma vakti değildir” dedi.

Davutoğlu, “AK Parti bir kişinin, bir faninin, bir ailenin, bir grubun, bir kesimin, bir bölgenin, bir etnik ya da mezhebi grubun partisi değildir” diye konuştu.

Anayasal sistemlerin kişilere ve kurumlara göre inşa edilemeyeceğini vurgulayan eski başbakan, “Ama maalesef tüm uyarılarımıza rağmen çarpık parlamenter sistemden çarpık bir başkanlık sistemine geçildi” dedi, çözümü ise şöyle ifade etti:

“Ya meclise hesap verecek bir başbakandan oluşan parlamenter sistem ya da kuvvetler ayrımı ilkesine uyulan bir başkanlık sistemi olmalıdır. Her ikisi de olabilir. Ama bugünkü şartlar bunu gerektiriyor denerek yapılan her düzenleme sıkıntıya yol açıyor.”



Önceki Haber
Figen Yüksekdağ: Bugün yeni ve iyi bir kavşağa geldik
Sonraki Haber
'Ezidi kızı' Binevş Agal mezarı başında anıldı