Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan ‘iktidar savaşı’ iddiasına yanıt: Prim vermeyin

Demirtaş’tan ‘iktidar savaşı’ iddiasına yanıt: Prim vermeyin

HABER MERKEZİ – Öcalan’ın mektubu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet kanadı tarafından “Demirtaş’la arasında iktidar mücadelesi var” şeklinde yorumlanırken, Demirtaş bu iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada “İktidar savaşı vb şeyler bize yabancı ve yadırgatıcı söylemlerdir. Kimse bu türden gayrı ciddi söylemlere prim vermemelidir” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümet kanadı tarafından gelen iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu üzerine yapılan yorumlarda “Demirtaş’la arasında iktidar mücadelesi var” şeklindeki iddialara prim verilmemesini istedi.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Demirtaş, şu mesajları paylaştı:

  1. Sn Öcalan’ın demokratikleşme ve barış için alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan, başarısı için samimi çaba sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.
  2. İktidar savaşı vb şeyler bize yabancı ve yadırgatıcı söylemlerdir. Kimse bu türden gayrı ciddi söylemlere prim vermemelidir. Böyle bir polemiğin ve oyunun tarafı olmayacağımızı da belirtmekte fayda görüyorum.
  3. Sn Öcalan’ın, halkın önemli bir kesimi nezdindeki ağırlıklı etkisini geçmiş dönemlerde de bizzat gözlemlemiş biri olarak, kendisinin bu yönlü bir teste tabi tutuluyormuş gibi bir algı yaratılmasını haksızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum.
  4. Büyük ve ciddi işler yapmak isteyenlerin, küçük ve ucuz algı operasyonlarına tenezzül etmemesi gerekir. Bu konu bizim için hassas bir meseledir. Herkesi ve bütün tarafları daha dikkatli davranarak, psikolojik harekatın parçası olmamaya davet ediyorum. Selamlar, sevgiler.

Ne oldu?

Önceki gün devletin yayın organı AA tarafından yayınlanan mektubunda Öcalan’ın seçime dönük çağrı yaptığı iddia edilmişti. Servis edilen haberlerde Öcalan’ın “seçimde tarafsız olun” dediği öne sürülmüştü.

Dün bir açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu yani Öcalan’ın avukatları ise 18 Haziran’da İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde yaptıkları dördüncü görüşmenin detaylarını aktardı.

Avukatlar, servis edilen haberlerde öne çıkarılan “seçimde tarafsızlık” vurgusuna karşın Öcalan’ın “HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ettiği”ni ve bununla da “toplumsal uzlaşıyı” kast ettiğini vurguladı.

Öcalan’ın açıklanan mektubu ve iki gündür süren tartışmalara ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AA’ya etik dışı bir şekilde sızdırılan bu metin üzerinden partimizi ve Sayın Öcalan’ı karşı karşıya getirmeye çalışması, siyasette ne kadar pragmatist davrandığını ve çaresiz kaldığını göstermektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca, HDP’nin 23 Haziran’daki “İstanbul seçimlerine yönelik olarak seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu olmadığı” vurgulandı.

Diğer yandan Öcalan’ın mektubu AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından “Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Öcalan ve Demirtaş noktasında ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor” şeklinde yorumlandı.

Erdoğan’la aynı minvalde değerlendirmelerde bulunan AKP ile ‘Cumhur İttifakı’nın iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli de Öcalan ve Demirtaş arasında ‘derin çatlakların’ olduğunu öne sürdü.


HDP’den Öcalan’ın mektubu ve iddialara ilişkin 9 maddelik açıklama

Avukatları görüşmenin detaylarını ve Öcalan’ın mesajını paylaştı

Öcalan’ın devlet tarafından açıklanan mektubu üzerine – Abdulmelik. Ş. Bekir

Erdoğan’ın iddialarına Demirtaş ‘önden’ yanıt verdi: Öcalan’a güveniyoruz

Öcalan’ın mektubu: Bahçeli de Erdoğan gibi ‘değerlendirdi’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Başkanlık sistemi'nde bir yıl: Ekonomideki durum ne, iktisatçılar ne diyor?
Sonraki Haber
İzmir'de Onur Yürüyüşü’ne polis engeli ve biber gazı: En az 16 gözaltı