Ana SayfaGüncelDepoda başlayıp, karakolda devam eden işkence yargıya taşındı

Depoda başlayıp, karakolda devam eden işkence yargıya taşındı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Eğil’de, önce götürüldüğü depoda, ardından ise karakolda kötü muameleye maruz bırakılan Yasin Aktay’a işkence yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır Eğil’de görevli olan polis A.K., parkta oturan Yasin Aktay’ı kimsenin olmadığı bir depoya götürerek işkenceye maruz bırakmış, ardından Aktay’ı karakola götürmüştü.

Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerinde ise Yasin Aktay’ın anlatımına göre polisin işkencesi burada da sürmüştü.


Bir işkence haberi de Diyarbakır’dan: Depoda başladı, karakolda devam etti


Söz konusu işkence vakası Diyarbakır Barosu avukatları Nurcan Kaya, Serdar Çelebi ve Yunus Muratakan tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçeyle yargıya taşındı.

Olayın ayrıntılarına yer verilen dilekçede, Yasin Aktay’a bir marketin deposunda yapılmaya başlanan işkencenin karakolda da devam ettiği ve olay günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen müvekillerin burada beş-altı polis tarafından darp edildiği belirtildi.

Şüpheli polisler hakkında “kasten yaralama”, “işkence ve kötü muamele”, “eziyet”, “cebir zor kullanma, “hakaret” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açılması talep edildi.

Ayrıca Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ve amirlerinin kimlik bilgileri ile ilçe merkezinde bulunan depoyu gören MOBESE güvenlik kameralarının kayıtları istendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AİHM, 'KCK Ana Dava'da Türkiye'yi tazminata mahkum etti
Sonraki Haber
Halkın Hukuk Bürosu'na polis baskını: Yedi kişi gözaltına alındı