Ana SayfaGüncel“Dünyanın en pahalı Cumhurbaşkanı bizde” paylaşımı yapan kişiye 2 yıl 4 ay hapis

“Dünyanın en pahalı Cumhurbaşkanı bizde” paylaşımı yapan kişiye 2 yıl 4 ay hapis

HABER MERKEZİ – Bitlis’te mahkeme, sosyal medya üzerinden “Benzini boş verin dünyanın en pahalı Cumhurbaşkanı bizde” paylaşımını yapan Vezir Emeç adlı kişiye “Cumhurbaşkanına hakaret”ten 2 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Bitlis’te yaşayan Vezir Emeç hakkında, sosyal medya hesabı üzerinden “Benzini boş verin dünyanın en pahalı Cumhurbaşkanı bizde” cümlesini paylaştığı gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Baykan Asliye Ceza Mahkemesi’nce aynı suçlama kapsamında açılan davada Emeç’e 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

MA’dan Cemil Uğur’a konuşan Emeç’in avukatı İsmet Eker, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davalarında mahkemelerin baskı altında olduğu ve bu kararlardan dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’yi tazminata mahkum edeceğini dile getirdi.

img
İsmet Eker

Emeç’in paylaşımının israfı eleştirdiğini belirten Eker, “Biz ilk bu iddianameyi gördüğümüzde savcılık bir hata yapmıştır, diye değerlendirdik. Buradan ceza çıkacağına küçük bir ihtimal dahi vermedik. Çünkü hakaret unsuru taşıyan hiçbir şey yok. İddianamede neden hakaret sayıldığı bile belirtilmiyor” dedi.

‘Beraat kararı veren hakim sürgün edildi’

Eker, mahkemeye AİHM’in daha önce hak ihlali olarak verdiği kararı sunduklarını anlattı.

“AİHM, Fransa Cumhurbaşkanı için açılan“Defol git, salak herif” pankartı ağır eleştiri kapsamına alarak cezadan dolayı Fransa’ya hak ihlali kararı verdi. Ya da bir belediye başkanı için ‘soyguncu belediye başkanı’ diyerek düşüncesi açıklamayı ağır eleştiri olarak değerlendirdi. Ne yazık ki bizde ağır eleştiri diye bir şey yok. Mahkemede, ‘dünyanın en fazla hakaret davası açılan Cumhurbaşkanı bizde’ dedik. Ama bu bir eleştiri ve tespittir. Hukuk fakültesi bitirmiş bir hakimin bu kararı vermesi beklemiyordum ama maalesef verdi.”

Daha önce bir ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında beraat kararı veren 25 yıllık hakimin sürgün edildiğini söyleyen Eker, Emeç’in davasında ise hakimin, AİHM’in verdiği kararları okumadan ve değerlendirme yapmadan karar verdiğini ifade etti.

İstinafa gidilecek

Verilen kararın bozulması için istinafa başvuracaklarını belirten Eker, “Umarım bozulur ve bu yanlış karardan dönülür. İddianame hazırlanmaması gerekirken bu aşamaya geldik. Ama AİHM’e gittiğimizde kesin bir ihlal kararı verilecektir. Ülkemizi bu hale getirmenin kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.




Önceki Haber
23 Haziran: Gerçekler ortada hayale gerek yok - İbrahim Aslan
Sonraki Haber
Cari açık rakamları açıklandı