Ana SayfaGüncelErdoğan bir de Twitter’dan yineledi: S-400’leri satın aldık

Erdoğan bir de Twitter’dan yineledi: S-400’leri satın aldık

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ‘S-400’ açıklaması da Twitter’dan yaptı, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın aldığını yineledi. Erdoğan’ın bir diğer mesajı da Fırat’ın doğusuna müdahale oldu, “paramparça edeceğiz” ifadesini kullandı.

ABD ile S-400 krizi sürerken, “Türkiye S-400 savunma sistemlerini almıştır. Biz bu işi bitirdik” açıklaması yapan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bunun akabinde bir açıklama da Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Erdoğan 6 maddelik paylaşımında Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın aldığını bir kez daha vurgularken, “Türkiye, F-35 uçaklarının müşterisi değil aynı zamanda ortağıdır” mesajını verdi.

Paylaşımında Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali de veren Erdoğan, “Terör koridorunu paramparça edeceğiz” ifadesini kullandı.

Ekonomi ve 23 Haziran göndermesi

Erdoğan’ın değindiği hususlardan diğeri de ekonomi oldu. Cumhurbaşkanı, “Bugün ayağımıza vurulmaya çalışılan ekonomik prangaları da inşallah en kısa sürede parçalayıp atacağız” dedi.

23 Haziran seçimlerine dönük de mesaj veren Erdoğan, “Siyasi istikrarsızlık oluşturmak için çevrilen numaraların da hepsinin farkındayız ve asla bu tuzağa düşmeyeceğiz. Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek; demokrasiden, mili iradenin üstünlüğünden taviz vermeden bu uzun ve ince yolu kat edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın Twitter’daki 6 maddelik paylaşımı şöyle:

Ne oluyor?

Türkiye ile ABD arasında “S-400-F-35 krizi” yaşanıyor. Washington Ankara’dan S-400 almamasını istiyor.

ABD’nin gerekçesi S-400’lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmaması ve F-35 savaş uçaklarının güvenliğini olumsuz etkileyebileceği iddiası.

F-35 üretim programının ortakları arasında yer alan Türkiye’yi bu projeden çıkarmaya yönelik adım atan Washnington yönetimi, Ankara’ya yaptırım tehdidinde de bulunuyor.

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a 6 Haziran tarihinde gönderdiği mektubunda, Türkiye’ye S-400 sisteminden vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre tanıdı.

Akar ise Shanahan imzalı mektupla ilgili 7 gün sonra yaptığı açıklamada, mektubun “müttefiklik ruhuna uygun olmadığını” söyledi. Ayrıca Akar, henüz cevap verilmeyen mektup için “gerekli çalışmaların yapıldığını, cevabı hazırladıklarını” da ekledi.

Son olarak ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’nin S-400’leri alması halinde F-35 programından çıkartılmasını öngören karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

Rusya ise önceki gün yaptığı açıklamada anlaşma çerçevesinde S-400 hava savunma sistemlerini Temmuz ayında Türkiye’ye teslim etmeye başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün gece yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımı hakkında “’Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır’ demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. Türkiye’nin F-35 projesinden dışlanmasının hesabını her platformda soracağız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"İmamoğlu yine kazanacak, önemli olan 23 Haziran sonrası" – Özlem Ergun
Sonraki Haber
İktidara yakın anket şirketleri: İstanbul'da İmamoğlu önde