Ana SayfaDünyaEURO 2020: Türkiyeli futbolcular saatlerce bekletildi, Ankara İzlanda’ya nota verdi

EURO 2020: Türkiyeli futbolcular saatlerce bekletildi, Ankara İzlanda’ya nota verdi

HABER MERKEZİ – Türkiye A Milli Futbol Takımı yarın oynayacağı karşılaşma için gittiği İzlanda’daki havalimanında yaklaşık üç saat pasaport kontrolünde bekletildi. Oyuncuların özel eşyalarının didik didik arandığı belirtilirken, takım kaptanı Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası uzatıldı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda İzlanda ile yarın yapacağı maç için dün gece saatlerinde Keflavik Havalimanı’na indi.

Konya’dan buraya gelen kafile, ülkeye giriş sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

Bu sırada oyuncuların özel eşyalarının detaylı arandığı öğrenildi.

Arama sonrası gazetecilere konuşan takım kaptanı Emre Belözoğlu, havalimanına indiklerinden itibaren ‘gereksiz’ aramalara maruz kaldıklarını söyledi.

Belözoğlu’nun bu açıklamaları sırasında, kimliği belirsiz biri Belözoğlu’na mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı. Aynı kişi o anları cep telefonuyla kayda aldı.

Türkiye’den İzlanda’ya nota

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın havalimanında maruz kaldığı bu tutuma Ankara’dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Milli takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez” derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise gerekli diplomatik adımların atılacağını söyledi.

Bu açıklamaların ardından Ankara yönetimi, Türkiyeli futbolcuların Keflavik Havalimanı’nda maruz kaldığı muamele nedeniyle İzlanda’ya durumu kınayan nota verdi.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İzlanda Dışişleri Bakanı’nı arayacağı bildirildi.

‘Biz de bekletilmiştik’

Ankara’dan tepkiler sürerken, İzlanda A Milli Takımı kaptanı Aron Gunnarson, havaalanının yetkilendirilmemesi nedeniyle 2015 yılında Konya’da benzer bir uygulamayla karşılaştıklarını söyledi.

TRT Spor’a konuşan Gunnarson, “Biz de gittiğimizde bilgilendirilmemiş bir havaalanı olduğu için bekletilmiştik. Bunlar olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Gunnarsson’ın iddialara yanıt veren Konyaspor ise, “Kulübümüz, UEFA Avrupa Ligi maçları için Konya’dan Portekiz (2), Avusturya, Ukrayna, Belçika, Fransa’daki uluslararası havaalanlarına direkt uçuşlar gerçekleştirmiştir” açıklaması yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antalya’da eğitim uçağı düştü: Bir kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Ortak yayın 16 Haziran'da, moderatör İsmail Küçükkaya