Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadını öldüren erkeğe ‘tahrik’ indirimi ile 15 yıl hapis

Evli olduğu kadını öldüren erkeğe ‘tahrik’ indirimi ile 15 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Edirne’de evli olduğu Melek Sakarbalkanıgeçen’i öldüren Erkan Sakarbalkanıgeçen’e yargılandığı davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak, 15 yıl 10 aya düşürüldü.

Edirne’de yaşayan Erkan Sakarbalkanıgeçen 2018’in Haziran ayında, evli olduğu Melek Sakarbalkanıgeçen’i bıçaklayarak öldürdü.

Cinayetin ardından tutuklanan ve Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Erkan Sakarbalkanıgeçen’in karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya tutuklu yargılanan Sakarbalkanıgeçen, avukatları, öldürülen kadının ailesinin avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün vekili katıldı.

DHA’nın haberine göre esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın, ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmasını, verilecek cezada ise ‘haksız tahrik’ hükümlerinin uygulanarak cezanın 18 yıldan 25 yıla kadar hapse çarptırılmasını istedi.

Melek’in ailesinin avukatı ise bunun üzerine mütalaaya ‘haksız tahrik’ hükümlerinin uygulanmaması yönünden katılmadıklarını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vekili de sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ise ‘ağır tahrik’ indiriminin uygulanmasını istedi.

Duruşmada son sözleri sorulan Sakarbalkanıgeçen ise ‘pişman’ olduğunu ileri sürdü.

Cezada iki ‘indirim’ birden

Mahkeme heyeti, sanık hakkında, ‘Tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan açılan davada eylemin, ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçunu oluşturduğuna hükmetti.

Sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, ‘haksız tahrik’ indirimi ve ‘takdiri indirim’ uygulayarak, cezayı 15 yıl 10 aya düşürdü.




Önceki Haber
ABD Başkonsolosluğu çalışanı Cantürk'ün ev hapsi kaldırıldı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan 'tarafsızlık referandumu' çağrısı