Ana SayfaGüncelGazeteci Demirci’nin yurt dışı yasağı kaldırıldı

Gazeteci Demirci’nin yurt dışı yasağı kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Şubat ayında tahliye edilen Türkiye ve Almanya vatandaşı gazeteci Adil Demirci’nin yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Türkiye’de yaklaşık bir yıl tutuklu kalan ve yargılanmasına tutuksuz devam edilen gazeteci Adil Demirci’nin yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Demirci, yasağın kalkması üzerine Çarşamba günü Almanya’da vefat eden annesi Elif Demirci’nin cenaze törenine katılabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) geçici Meclis Grubu Başkanı Rolf Mützenich, Demirci hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırıldığına ilişkin bilgiyi Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığını kaydetti.

Bakanlık ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Ne olmuştu?

Türkiye ve Almanya vatandaşı Adil Demirci, 13 Nisan 2018 tarihinde akrabalarını ziyaret etmek için geldiği İstanbul’da gözaltına alınmış, beş günlük gözaltı süresinin ardından tutuklanmıştı.

Sosyal hizmetler uzmanı ve Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) çeviri yapan Demirci, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla 10 ay tutuklu yargılandığı davanın Şubat ayında görülen ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Mahkeme, tutuksuz yargılanmasına karar verdiği Demirci’ye İstanbul il sınırları dışına çıkış yasağı getirmişti.

Demirci’nin avukatları, Almanya’da kanser tedavisi gören Elif Demirci’nin durumunun ağırlaşması üzerine Nisan ayında müvekkilleri hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunmuştu.

Adil Demirci’nin bir sonraki duruşması 15 Ekim 2019’da görülecek.


Karınca, DW

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moody's Türkiye'nin kredi notunu indirdi, S-400 krizine not düştü
Sonraki Haber
İtalyan yönetmen Franco Zeffirelli yaşamını yitirdi