Ana SayfaGüncelGözaltına alınan UEFA’nın eski başkanı Michel Platini serbest bırakıldı

Gözaltına alınan UEFA’nın eski başkanı Michel Platini serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi süreciyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Michel Platini serbest bırakıldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) eski başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi süreciyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Fransa polisi tarafından Paris’te gözaltına alınmıştı.

Platini, sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Platini, “Uzun sürdü; ancak soru sayısı göz önüne alındığında bundan farklı olamazdı. Bana EURO 2016, Rusya’daki Dünya Kupası, Paris Saint-Germain, FIFA hakkında sorular sordular” dedi.

Fransız yetkililer Fransa ve Juventus futbolunun efsane ismine karşı herhangi bir suçlamada bulunmazken, Platini’nin kendisine yöneltilen iddiaları reddettiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Fransa’nın ünlü futbolcularından olan Michel Platini, 2007’de UEFA başkanlığı görevine seçilmiş, 2015’e kadar da bu görevi yürütmüştü.

Ancak Platini 2015’te Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından Etik Komitesi’nin tavsiye kararının ardından 8 yıl futboldan men edilmiş, FIFA’nın etik kurallarını ihlal etmekle suçlanan Platini’nin cezası önce 6, daha sonra da 4 yıla indirilmişti.

Mart 2014’te Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için yarışan Katar adına çalışan bir şirketin, ev sahibi ülkeyi belirleyecek olan komite üyelerinden ve o dönem FIFA’nın başkan yardımcısı olan Jack Warner ve ailesine 2 milyon dolar ödeme yaptığı iddia edilmişti.

Yine Mart 2014’te İngiltere basınında yer alan haberlerde Asya Futbol Konfederasyonu başkanı Muhammed bin Hammam’ın Katar lehine lobi yapmaları karşılığında yetkililere toplamda 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddiaları gündeme gelmişti.

Uzun süren tartışmalar sonunda turnuvanın Katar’da kış aylarında, 21 Kasım-22 Aralık  2022 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa'da kadın cinayeti
Sonraki Haber
AİHM vekilliği düşürülen HDP'liler için Türkiye'den savunma istedi