Ana SayfaGüncelGültan Kışanak cezaevinde film senaryosu yazıyor

Gültan Kışanak cezaevinde film senaryosu yazıyor

HABER MERKEZİ – Eski Diyarbakır Büyükşehir Eş Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın kızı Jiyan Kışanak, annesinin tutuklu bulunduğu cezaevinde bir film senaryosu yazdığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olarak görev yaptığı Ekim 2016’da gözaltına alınıp “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan Gültan Kışanak, yaklaşık 3 yıldır Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuluyor.

Tutuklu bulunan Kürt kadın siyasetçilerle mektuplar aracılığıyla röportajlar yaparak, “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitabı hazırlayan Kışanak, bir süredir de Yeni Yaşam gazetesinde yazıyor.

Kışanak’ın cezaevinde bir de film senaryosu kaleme aldığı bildirildi.

bianet’ten Evrim Kepenek’e konuşan Kışanak’ın kızı Evin Jiyan Kışanak, “Bir film senaryosu yazıyor şimdi. Sırrı Süreyya Önder’le mektuplaşıyorlar ve mektup üzerinden film senaryosu yazım dersleri alıyor annem” dedi.

Annesinin 12 Eylül askeri darbesinde de tutuklandığını hatırlatan Jiyan Kışanak, şunları söyledi:

“Annem Diyarbakır Cezaevi vahşetinin içinden çıkıp gülümseyerek eşitlik ve barış için mücadele etmeye devam ettiyse, barışı ve eşitliği savunduğu için bir kez daha cezaevine konulduysa ve halen gülümsüyorsa ben umutsuz olamam.
“Biliyor musun annem hiç boş durabilen bir kadın değil. Sürekli üretmeye çalışmış, hayatı çalışmakla geçmiş. Bir film senaryosu yazıyor şimdi. Sırrı Süreyya Önder’le mektuplaşıyorlar ve mektup üzerinden film senaryosu yazım dersleri alıyor annem. En iyi öğrencisiymiş Sırrı Süreyya Önder’in. Bir kez hakikati ortaya koymak için yola çıktıysanız, hiçbir şey size engel olamaz.”

Röportajın tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bosna Hersek'te yeni bir toplu mezar bulundu
Sonraki Haber
Kocaeli'nde fabrika yangını: Dört işçi yaşamını yitirdi