Ana SayfaGüncelGünlerdir kayıp: Engin Eroğlu’na ‘araç çarpmış olabilir’

Günlerdir kayıp: Engin Eroğlu’na ‘araç çarpmış olabilir’

HABER MERKEZİ – 15 Haziran’da Munzur kıyısında hayvanlarını otlatırken birden bire ortadan kaybolan Engin Eroğlu’ndan 3 gündür haber yok. 28 yaşındaki Eroğlu’nun şehirlerarası bir yolcu otobüsünün açık kalan bagaj kapsının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü ihtimali üzerinde duruluyor.

Engin Eroğlu, 15 Haziran’dan bu yana yani 3 gündür kayıp.

15 Haziran günü her hafta sonu yaptığı gibi Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’ne giderek ailesine ait hayvanları otlatırken birden bire ortadan kayboldu Eroğlu.

Alıkonulup, kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerine hemen Jandarmaya haber verildi. Ancak AFAD ekiplerinin de katılımı ile sürdürülen arama çalışmalarına rağmen izine bu zamana kadar ulaşılamadı.

Eroğlu’nu aramaya çıkan ailesi, Munzur Nehri kıyısında çocuklarına ait cep telefonu ve şapka ile birlikte etrafta kan izlerine ulaştı.

Yolcu çektiği görüntü ile aileye ulaştı

Bugün ise dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre olay günü, bir turizm firmasının Dersim-İstanbul arasında sefer yapan otobüsünde yolculuk yapan bir yolcu, Eroğlu’nun kaybolduğu haberleri ile karşılaşması üzerine yolculuk esnasında çektiği manzara görüntülerinde yer alan kişinin fotoğraflarından tanıdığı Eroğlu olduğunu fark ederek ailesine ulaştı.

Görüntüyü Eroğlu ailesine ulaştıran yolcu, otobüsün bagaj kapılarından birinin arızalı olması nedeniyle yolculukları sırasında sık sık kendi kendine açıldığını anlattı.

Munzur kıyısında seyrettikleri sırada da bagaj kapısının yine açıldığını, bu yüzden de şoförün durup, kapıyı kapattıktan sonra otobüsün yoluna devam ettiğini söyleyen yolcu, açılan bagaj kapısının Eroğlu’na çarpmış ve onu Munzur Nehri’ne fırlatmış olabileceğini belirtti.

Aile, kendilerine ulaşan bu bilgiler ve Eroğlu’nun yer aldığı son görüntülerle birlikte hemen savcılığa başvurdu. Başlatılan soruşturma kapsamında aile fertlerinin ifadesi alınıp, görüntülerin incelenmesi talimat verildi.

Eroğlu’nun yer aldığı son görüntüyü çeken yolcu ile birlikte otobüsün şoförü olduğu belirlenen Erdal Samoğlu, dün akşam İstanbul’da gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı.

Edinilen bilgilere göre, eldeki görüntü üzerinden söz konusu iddiaların yöneltildiği sürücü Samoğlu, ifadesinde Eroğlu’nu hiç görmediğini, iddialar konusunda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Ekipler yetersiz

Kayıp kardeşi ile ilgili konuşan ağabeyi Mesut Eroğlu, kardeşinin hiç kimse ile bir sorunu olmadığını, herkes tarafından sevilip tanındığını dile getirdi.

Ortadan kaybolmasına anlam veremediklerini söyleyen ağabey Eroğlu, 3 gündür yapılan tüm aramaların sonuçsuz kaldığını anımsatarak, yeterli ekiplerin bulunmadığını, bu anlamda yetkililerin daha duyarlı olması ve bir an önce olayın aydınlatılması için çaba göstermesini istedi.

Ağabey Eroğlu, savcılığa teslim ettikleri görüntüler ile kardeşinin kaybolduğu anların birbiri ile örtüştüğünü de ifade etti.

Mesut Eroğlu, kardeşinin büyük ihtimalle de otobüsün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğünü söyledi.

“Ancak şüphelendiğimiz şoför ifadesinde hiçbir şekilde kardeşimi görmediğini, fark etmediğini söylemiş. Çekilen görüntüler üzerine olayın aracın çarpması sonucu yaşandığı ihtimali yüksek. Ancak yine de olayla ilgili net bir bilgi yok elimizde.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bütçe mayıs ayında 12,1 milyar lira açık verdi
Sonraki Haber
Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti