Ana SayfaGüncelHakkari’de konuşan Buldan’dan ’23 Haziran’ mesajı

Hakkari’de konuşan Buldan’dan ’23 Haziran’ mesajı

HABER MERKEZİ – Hakkari’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, İstanbul seçimlerini iple çektiklerini belirterek, “Türkiye’nin demokratikleşmesi, tıkanan demokrasi kanallarının açılması için 23 Haziran bizler için önemlidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin tekrarlanacağı 23 Haziran’a dikkat çekti, “İstanbul’da 31 Mart’taki tavrımızı 23 Haziran’da bir kez daha hayata geçireceğiz” dedi.

Partisinin Hakkari’deki il binasında konuşan Buldan, “Şırnak Belediyesini, Şemdinli’yi, Çukurca’yı, Uludere’yi gasp eden anlayışa ders vermek için 23 Haziran’ı iple çekiyoruz” diye konuştu.

23 Haziran’a kadar çalışacaklarını ve “demokrasi güçleri”nin adayını destekleyeceklerini vurgulayan Buldan, “Yemeden, içmeden, uyumadan çalışacağız ki AKP’ye ders verelim. Bunda sizlere de büyük görev düşüyor” dedi ve ekledi:

“İstanbul’da Şemdinlili, Hakkari, Yüksekovalılar var, ulaşabildiğiniz herkese ulaşın 23 Haziran tarihinde herkesin sandığa gitmesini ve demokrasi güçlerine oy vermesini söyleyin.
“Türkiye’nin demokratikleşmesi, tıkanan demokrasi kanallarının açılması için 23 Haziran bizler için önemlidir. Hep birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyorum.”

“Türkiye’yi yönetenlere stratejimiz ders vermiştir”

Konuşmasında Hakkari’ye atanan kayyumun bıraktığı borçlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Buldan, “Böyle bir anlayışı Hakkari halkı kabul etmediğini 31 Mart seçimlerinde ortaya koymuştur. Hakkari halkı 31 Mart’ta verdiğimiz sözün arkasında durdu” dedi ve şöyle devam etti:

“Ne demiştik kayyumları göndereceğiz, batıda da kaybettireceğiz. Öyle de oldu. AKP’ye batıda kaybettireceğiz dedik ve onu da başardık. Özellikle Türkiye’yi yönetenlere bu strateji ders vermiştir.
“Sen Kürtleri yok sayarsan, sen onları inkar edersen, belediye başkanlarını milletvekillerini tutuklar rehin alırsan, belediyelere kayyum atarsan Kürtler ve demokrasi güçleri sana ders verir.”

İmamoğlu: 2 bine yakın sosyal konut üreteceğiz

Temelli: Seçimde yan yana gelenler iktidar seçeneğini önüne koymalı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çiftçiler zorda: “Borçla üretim yapıyoruz, borcu borçla kapatıyoruz”
Sonraki Haber
Hasankeyf için mücadele çağrısı: Geç değil, tarihimize sahip çıkalım