Ana SayfaGüncelHatay’da eski IŞİD’liye kitlesel cenaze töreni düzenlendi, konu Meclis gündeminde

Hatay’da eski IŞİD’liye kitlesel cenaze töreni düzenlendi, konu Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ – El Nusra ile IŞİD’in birleşmesi çağrısı yapan, IŞİD’e biat ettiğini açıklayan ve “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle gündeme gelen Abdulbasit El Sarut, Reyhanlı’da kitlesel bir cenaze töreniyle gömüldü. Konuyu Meclis’in gündemine taşıyan TİP Milletvekili Barış Atay, cenaze törenini düzenleyenlerle ilgili herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Radikal İslamcı örgüt Ceyşul İzze’nin üst düzey yöneticisi eski IŞİD’li Abdulbasit El Sarut için Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kitlesel cenaze töreni düzenlendi.

Basına yansıyan haberlere göre 8 Haziran’da Hama kentinin kuzey kırsalında Suriye ordusu ile girdiği çatışmada yaralanan El Sarut, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kaldırıldığı hastanede öldü.

9 Haziran Pazar günü ise eski IŞİD’li için Reyhanlı’da kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi.

Konuyu Meclis’in gündemine taşıyan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, bu tören öncesinde IŞİD taraftarlarının sokak sokak gezerek destek istediğini söyledi.

Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, cenaze törenini düzenleyenlerle ilgili işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

El Sarut’un El Nusra ile IŞİD’in birleşmesi çağrısı yaptığını, IŞİD’e biat ettiğini açıkladığını ve geçmişte “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle gündeme geldiğini hatırlatan Atay, Soylu’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

  • Eskiden IŞİD’e biat etmiş olduğu bilinen, El Nusra ile IŞİD’e birlik çağrısı yapmış olan bu şahsın terör örgütleriyle bağı daha önceden tespit edilmiş midir?
  • Sarut ismli şahsın Hatay ilinde ikameti var mıdır?
  • “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle açık soykırım çağrısı yapmış olan Abdulbasit El Sarut’a bu tehdidinden dolayı bir soruşturma açılmış mıdır?
  • Terör örgütü destekçisi olduğu kendi beyanıyla da sabit olan bu şahsın cenaze töreni için Reyhanlı’da destek hazırlıkları yapıldığı, bayraklar ve sloganlarla provokatif bir gösteriye dönüştürüleceği güvenlik güçlerince tespit edilmiş midir? Tespit edildiyse neden bu cenaze organizasyonuna izin verilmiştir?
  • Söz konusu cenazeye karşı gelişen kamuoyu tepkisinden sonra, bu görüntülerin sorumluları için bir işlem başlatılmış mıdır?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım ‘Kürdistan’a açıklama getirdi, HDP tepkili
Sonraki Haber
Antalya’da eğitim uçağı düştü: Bir kişi yaşamını yitirdi