Ana SayfaGüncelHDP’den açık çağrı: Seçmenlerimiz demokrasinin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy versin

HDP’den açık çağrı: Seçmenlerimiz demokrasinin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy versin

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, “İstanbul’u kazanırsak Türkiye’yi kazanacağız” dedi, isim de vererek seçmene seslendi: “Demokrasinin adayı olan İmamoğlu’na oy vermeye çağırıyoruz.”

HDP’den 23 Haziran seçimleri için seçmene açık çağrı geldi.

Partinin Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, CHP’nin adayı olan Ekrem İmamoğlu’na oy verme çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı için Ferhat Çelik’e konuşan Barış, 31 Mart seçimlerindeki stratejilerini hatırlatarak, “Bir sonraki adımımız da İstanbul’u kazanmak” dedi.

“Biz 31 Mart’ta direnişin kalesi olan Amed’i kazandık. Şimdi de kavganın şehrini (İstanbul) kazanmak için kitlelerimizi seçime hazırlıyoruz” diye konuştu.

23 Haziran seçimlerinin toplumsal barışı inşa etme seçimi olacağını belirten Barış, İmamoğlu ismini de vererek şu açık çağrıyı yaptı:

“Bu seçimler, her şeyden önce etrafımıza sarılmış olan tecridi kırma seçimidir. Kürt dilinin yasağına karşıdır.
“Bu seçim hürriyetin, özgürlüğün, serbestliğin, kendisini ifade etmenin seçimidir. Biz bunu kazanamazsak çok daha büyük sorunlarla karşılaşacağız.
“Bunun için bizim yapacağımız şey sandığa gitmek, güçlü bir şekilde katılım sağlamak, onurlu bir barışın yolunu açmak ve yıllardır başına bela olmuş bir Türkiye sorunu olan Kürt meselesini barışçıl bir şekilde çözmektir. Çünkü İstanbul’u kazanırsak Türkiye’yi kazanacağız. Türkiye’yi kazanırsak hepimiz kazanacağız. Çünkü bu vatan bizimdir. Biz asli unsuruz. HDP olarak da Kürtler olarak da öyle. Çünkü HDP salt bir Kürt partisi değil, Türkiye’nin partisidir.
“Biz Türkiye’yi kucaklamak için bütün seçmenlerimizi kucaklamaya çağırıyoruz. Demokrasinin tek adayı olan İmamoğlu’na oylarını vermeye çağırıyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
23.5 Hrant Dink Hafıza Mekânı açıldı
Sonraki Haber
Bütçe mayıs ayında 12,1 milyar lira açık verdi