Ana SayfaDünyaHong Kong protestoları: Çin destekli liderin istifası isteniyor

Hong Kong protestoları: Çin destekli liderin istifası isteniyor

HABER MERKEZİ – Hong Kong lideri Carrie Lam’ın suçluların Çin’e iadesini içeren yasa tasarısını askıya almasının ardından protestolar bugün de devam etti. Siyah kıyafetler giyinen binlerce protestocu bu kez Hong Kong lideri Carrie Lam’ın istifasını istiyor.

Hong Kong’da tartışmalı iade yasa tasarısının kitlesel protestolar üzerine geri çekilmesi sonrası bugün binlerce insan siyah giyinerek başkan Carrie Lam’ın istifa etmesini istedi.

Protestoculardan bazıları beyaz karanfil taşırken, “Ateş etmeyin, biz Hong Kong’luyuz” yazan bir pankart dikkat çekti.

Sokakları dolduran siyahlara bürünmüş binlerce protestocu, Çarşamba günü protestolar sırasında yaralanan 70 kişi nedeniyle polisi de protesto etti.

Hong Kong’da bir haftadır, insanların yargılanmak üzere Çin anakarasına gönderilmesine izin verecek tartışmalı iade yasa tasarısı protesto ediliyor.

Yasayı gündeme getiren ve Çin tarafından desteklenen Hong Kong lideri Carrie Lam, kitlesel protestolar sonrası ‘üzüntü ve pişmanlık duyduğunu’ belirtip yasanın askıya alındığını duyurmuştu.

Yaklaşık 7 milyon insanın yaşadığı Hong Kong, 1997 yılında Britanya tarafından Çin’e iade edilmesinden bu yana, özel idare adı altında özerk bir konuma sahip.


Karınca, Reuters

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ETHA'ya baskın: Gazeteciler gözaltında, dosyada 'gizlilik' var
Sonraki Haber
"Yemeği ben verdim" deyip CHP'li Odabaşı'nı konuşturmadı