Ana SayfaGüncelHrant Dink cinayeti davasında yedi sanığa ceza talebi

Hrant Dink cinayeti davasında yedi sanığa ceza talebi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında savcı, aralarında Yasin Hayal, Erhan Tuncel ve Ogün Samast’ın da bulunduğu dokuz sanıktan yedisinin cezalandırılmasını talep etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açılan dava kapsamında kamu görevlilerinin yargılandığı davadan dosyası “zaman aşımı” gerekçesiyle ayrılan dokuz sanığın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya sanıklar Yasin Hayal tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nden, Ogün Samast Kocaeli 2 No’lu Cezaevi’nden, Zeynel Abidin Yavuz ise Trabzon E Tipi Cezaevi’nden SEGBİS’le katıldı.

Tutuksuz sanıklar Erhan Tuncel, Osman Hayal ve Ersin Yolcu da SEGBİS’le duruşmaya katılırken, Salih Hacısalihoğlu ve Tuncay Uzundal duruşmaya katılmadı.

Dink ailesinin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Dink ailesinin avukatı Bahri Belen, mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre talebinde bulundu. Sanık Erhan Tuncel ve bazı sanıklar da savunma için süre istedi.

Mahkeme heyeti ise verdiği kararında, süre verilmesine lüzum olmadığına dair daha önce karar verildiğini belirterek, davanın açıldığı günden bu güne geçen süreyi dikkate aldı ve talebi reddetti.

Ardından savcı esas hakkındaki mütaalasını mahkeme heyetine sundu.

Yedi sanığa ceza, ikisine beraat talebi

Mütalaada, Hrant Dink’in yazdığı bazı köşe yazıları nedeniyle hedef haline getirildiği ifade edildi.

Savcı mütalaasında, Yasin Hayal hakkında ‘silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, Erhan Tuncel hakkında ‘6 kez kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme’, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etmek’, ‘silahlı suç örgütüne üye olmak’, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu ve Tuncay Uzundal hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etmek’, ‘silahlı suç örgütüne üye olmak’, Ahmet İskender hakkında ‘silahlı suç örgütüne üye olmak’ ve Ogün Samast hakkında ‘silahlı suç örgütüne üye olmak’ suçundan ceza verilmesini istedi.

Mütaalada Osman Hayal ve Salih Hacısalihoğlu’nun ise beraatlerine karar verilmesi talep edildi.

Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarını hazırlamaları için bir sonraki duruşmayı 17 Temmuz’a erteledi.


Bu haberi Agos’tan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir hata tespit edildi
Sonraki Haber
CHP ve HDP'den 'erken seçim' açıklamaları