Ana SayfaGüncelİmamoğlu ikinci kez mazbatasını aldı: “Hak yerini buldu”

İmamoğlu ikinci kez mazbatasını aldı: “Hak yerini buldu”

HABER MERKEZİ – Rakibi AKP’li Yıldırım’a 800 binin üstünde oy fark atarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra İmamoğlu’nun belediye başkanı olarak ilk mesajı cinsiyet eşitliği konusunda oldu.

23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yine kazanan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı.

İmamoğlu, daha sonra Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına geçti. Burada, saat 18.30’da düzenlenen devir-teslim töreni ile İBB Başkanlığı’nı vekaleten yürüten, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan görevi ve başkanlık mührünü devraldı.

YSK tarafından iptal edilen 31 Mart seçimlerini de kazanan İmamoğlu böylece 3 ay içinde ikinci kez mazbatasını almış oldu.

Mazbatasını aldıktan sonra bir açıklama yapan İmamoğlu, belediye başkanı olarak ilk mesajını cinsiyet eşitliği konusunda verdi.

“Bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım” diyen İmamoğlu, bunun aynı zamanda kamu yönetiminde ve üstlenilecek görevlerde cinsiyet eşitliği adına, kadınların varlığı ve toplumdaki yeri adına değerli bir mesaj olduğunu vurguladı.

İmamoğlu, “İstanbul’un şehr-i emini olarak taşımaktan onur duyacağımı ve bu konuda gerekeni yapacağımı şimdiden ilk günün ilk mesajı olarak paylaşmak isterim” diye konuştu.

İmamoğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 4 milyon 741 bin 868 oy alarak, rakibi Binali Yıldırım’ı 807 bin oy farkıyla geride bırakmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Egemenlikten arındırılmış bir iktidar kurmak mümkün mü? - Ümit Tanışır
Sonraki Haber
Mardin'de ağacı kıran kişiye 100 ağaç dikme cezası