Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan VIP açıklaması, Soylu’ya ‘özel uçak’ yanıtı

İmamoğlu’ndan VIP açıklaması, Soylu’ya ‘özel uçak’ yanıtı

HABER MERKEZİ – VIP iddialarıyla ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, havalimanında VIP salonuna alınmaması ve yaşanılan polemiğe dair “Açık söylemek gerekirse Vali bize bir tuzak kurdu” dedi.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ordu-Giresun havalimanında VIP salonuna alınmaması ve yaşanılan polemiğe dair açıklamalarda bulundu.

“Ordu valisinin kendisine tuzak kurduğunu” söyleyen İmamoğlu, VIP kapısının önünde ne olup bittiğinden ise bihaber olduğunu vurguladı.

“Trabzon milletvekilimiz benim koluma girip içeri girdik. Bizim VİP’den geçmemize dönük bir engel oluşturulacaksa kapatırsın ışıkları kimseyi içeri almazsın. Ama siz kapıyı açık bırakıyorsunuz. Kapıdan içeri insanlar giriyor. Benim annem, babam çantalarını XR cihazından geçiriyorlar. Ben içeri giriyorum. Açık söylemek gerekirse Vali bize bir tuzak kurdu.”

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Koç grubunun kendisine uçak tahsis ettiği iddiasına da yanıt verdi.

Kimseden uçak tahsis etmediklerini belirten İmamoğlu, AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın apronu kullanmasına değinerek Soylu’ya seslendi.

“Firma açıklama yaptı. Bizim de her türlü belgemiz vardır. Devletin imkanları ile propaganda yapma, hepizimin vergileri ile propaganda yapma konusunda bir açıklaması olacak mı? VİP meselesini konuşan, sözüm ona ahlak cümleleri kuran bakan, apronu nasıl görmez.”

Kiraladıkları uçakla ilgili bakanın yalan söylediğini ancak bundan daha önemli bir mesele olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Benim üç çocuğum ve eşimle ilgili yapmış olduğum tatile, nereye gittiğime ilişkin takibe çalışan sayın içişleri bakanını kınıyorum. Benim özel alanımı hiç kimse deşifre etme hakkına sahip değildir” ifadelerini kullandı.


Koç Holding ile Soylu arasında ‘özel uçak’ polemiği


Ne olmuştu?

Ramazan Bayramı kapsamında Karadeniz turuna çıkan ve Trabzon’da miting yapan İmamoğlu daha sonra Giresun ve Ordu’ya geçmişti.

Buradan ayrılışında Ordu Valisi Seddar Yavuz’un emriyle VIP salonuna alınmadığını ifade eden İmamoğlu yanında milletvekili olduğu halde VIP girişini kullanmasına izin verilmediğini söylemişti.

Olay gündemdeyken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’nun VIP girişine alınmamasıyla ilgili, “Valiye ‘İt’ dedi ‘it’. Allah kimseyi güç zehirlenmesine düşürmesin” demişti.

Ordu Valisi Yavuz da bunu öne sürerek, olay sırasında ‘kendisine hakaret edildiğini’ ve bunun ‘hukuki sonuçları olacağını’ savunmuş, daha sonra da ‘hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlemlerin valilikçe başlatılacağını’ belirtmişti.

Ancak ortaya çıkan görüntülerde İmamoğlu’nun krizi yatıştırmak için CHP milletvekili Torun’a “Gel şuradan biz gidelim, vatandaş gibi gidelim, kurban olayım” dediği ve daha sonra VIP salonu kapısına yönelerek polislerle konuştuğu, onlara “Allaha emanet olun” diyerek ayrıldığı anlaşılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Azez'de bir asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Sennur Sezer, adına düzenlenen törenle anılacak