Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstinaf istismar davasındaki cezayı ‘az’ diyerek bozdu, sanık 57 yıl hapse çarptırıldı

İstinaf istismar davasındaki cezayı ‘az’ diyerek bozdu, sanık 57 yıl hapse çarptırıldı

HABER MERKEZİ – İzmir Bayraklı’da iki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe verilen 36 hapis cezasını bozan istinaf, sanığı 57 yıl hapse çarptırdı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Mahmut P. isimli erkek, 2015 yılında sevgilisinin 7 ve 9 yaşında olan iki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocukların istismarı annelerine anlatması sonucu yapılan şikayet ile gözaltına alınan Mahmut P. tutuklandı ve hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu sanık Mahmut P.’ye, iki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan toplam 36 yıl ceza verildi.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli, cezanın az olduğu belirterek davayı istinaf mahkemesine götürdü.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi’nde yapılan duruşmaya çocuklar, anneleri, sanık Mahmut P. ve tarafların avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı.

Çocuklar, yaşadıklarını anlatıp, sanık Mahmut P.’den şikayetçi olduklarını tekrar etti. Sanık ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme cezayı az bularak bozdu

Mahkeme heyeti, yerel mahkemenin verdiği kararı cezayı az olduğu gerekçesiyle bozdu.

Mahkeme, Mahmut P.’ye, 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, suçun işleniş şekli, failin kastının yoğunluğu, failin güttüğü amacı göz önüne alarak cinsel istismar suçundan 18 yıl ceza verdi.

Sanığın ‘bakım ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan mağdura karşı’ eylemi gerçekleştirdiği belirtilerek ceza yarı oranında arttırıldı ve 27 yıla yükseldi.

Ayrıca mahkeme, istismarın aynı kasıt altında farklı zamanlarda birden çok kez tekrarlandığı gerekçesi ile cezayı 37 yıla çıkarttı.

Mahkeme heyeti, bir suçtan en fazla 30 yıl ceza verildiği yasa gereğince cezayı, 30 yıla düşürdü.

Mahmut P.’ye, diğer çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan da 27 yıl hapis cezası verildi.

Sanık Mahmut P, yargılama sonucu toplam 57 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Haus of Dragons': SALT Galata'da kuir kısa film gösterimi
Sonraki Haber
Yıldırım kardeşler davası: Sanık polise para cezası, amirine beraat