Ana SayfaDünyaKadın protestocuyu darp eden Britanyalı vekil görevden alındı

Kadın protestocuyu darp eden Britanyalı vekil görevden alındı

HABER MERKEZİ – Britanya’da milletvekili Mark Field, düzenlenen bir etkinlikte eylem yapan Greenpeace üyesi bir kadını darp etti. Field, gelen tepkiler üzerine hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar görevinden alındı.

Britanya’daki Muhafazakar Parti’nin milletvekili Mark Field, Londra’da düzenlenen bir etkinliğe girerek protesto düzenleyen Greenpeace üyesi bir kadına şiddet uyguladı.

Şiddet vakası, Maliye Bakanı Philip Hammond’ın yıllık Mansion House toplantısında ekonomi üzerine yaptığı konuşma sırasında Greenpeace üyelerinin içeri girmesi sonrası yaşandı.

Olay anına yönelik video kaydında iktidardaki partinin vekili olan Field’ın, sandalyesinden kalkarak kadın protestoculardan birini sütunlara doğru iterek darp ettiği görülüyor.

Ardından olay yerine gelen polisin, eylemcileri dışarı çıkardığı belirtiliyor.

‘Uzaklaştırılmalı ya da kovulmalı’

Görüntülerin sosyal medya üzerinden paylaşılması ve tepki çekmesi üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Field, kadının ‘silahlı’ olmasından endişe ettiğini ileri sürdü.

Yaşananlar nedeniyle pişman olduğunu söyleyen Field, protestocuya seslenerek “Koşulsuz özür diliyorum” dedi.

Muhalefet milletvekilleri Field’ın istifa etmesi ya da görevden alınması çağrısında bulunurken, Field hakkında soruşturma başlatıldı.

Kadınlar ve Eşitlik Sekreteri Dawn Butler konuya dair “Bu korkunç, (Field) derhal uzaklaştırılmalı ya da kovulmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Greenpeace ise yaşananları ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi. Field’in davranışı nedeniyle arkadaşlarının ‘şok içinde’ olduğunu söyleyen örgüt, siyasetçilerden ve kamuoyundan gelen desteğe de teşekkür etti.

Tepkilerin artması üzerine Field, soruşturma tamamlanıncaya kadar görevinden alındı.


Bu haberi Sputnik’ten derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kapanan şirket sayısı yüzde 49 arttı
Sonraki Haber
Diyarbakır'da bir çocuk evde vurulmuş halde bulundu