Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu: AK Parti’de çözülme ve kopuşlar başladı

Karamollaoğlu: AK Parti’de çözülme ve kopuşlar başladı

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, AKP’nin çözülmeye başladığını ve partiden kopuşların olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, “Bugünkü başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 23 Haziran seçimleri sonrası AKP’den kopuşlar başladığını ve AKP’lilerin bir arayış içerisinde olduğunu savundu.

Karamollaoğlu, DW Türkçe’nin YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanan Nevşin Mengü ile Bire Bir programında konuya dair değerlendirmelerde bulundu.

Kendileri ile temas halinde olan AKP milletvekilleri olup olmadığı yönündeki soruya “Bize büyük bir kısım gelecek. Ben samimi olarak inanıyorum. Ancak her şey zamanını bekliyor. Ümitlerini kestikleri zaman gelecekler” yanıtını verdi.

Karamollaoğlu, “AK Parti’ye olan ümitler bir gün bitecek çünkü artık AK Parti’nin haksızlıkları, yanlışlıkları açık olarak görülmeye başlandı. Bunun için de kopuşlar başladı” diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın parti hazırlığı yaptığı yönündeki haberleri de değerlendiren Karamollaoğlu, “Ne olur bilmiyorum. Şimdiden ileriye matuf çok büyük şeyler yapmak mümkün değil, yani tahminde bulunmak” dedi ve ekledi:

“Ancak şu bir gerçek, AK Parti çözülmeye başladı. Bu seçim bunu tescil etti. Önce seçmen çözülüyor, sonra seçilenler çözülmeye başlıyor. Şimdi AK Parti çözülmeye başlayıp gücünü özellikle İstanbul gibi bir yerde kaybedince bu bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Bu sefer siyasiler yeni arayışın içine giriyorlar, bu da tabii bir şey. Başta da milletvekilleri, teşkilat mensupları.
“Bir takım menfaatlerle bağlı tutulanlar hemen kopamaz, kopmaz. Niye? Menfaatle bağlı. Ama aradan belli bir zaman geçtikten sonra o menfaatin devam edemeyeceğini artık gördüklerinde mecburen kopacaklar.”

AKP’yle ittifak mümkün mü?

AKP’nin kendisi ile ittifak kurmayı istemesi halinde nasıl bir tavır alacağı sorusu üzerine Karamollaoğlu “Oturur konuşuruz.  Ama şunu bilelim. Bugünkü sistem çok net söylüyorum, ilk kaide ve kural bugünkü başkanlık sistemi değişmeden Türkiye’ye huzur gelmez” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’nın parçası olup olamayacağı konusunda Karamollaoğlu “Mümkün değil, olamaz. MHP ne için Cumhur İttifakı’nın bir parçası oldu? Belli miktarda milletvekili çıkarabilmek, belli belediyeleri almak için. Biz Türkiye’nin geleceği ile ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.




Önceki Haber
Kezban Yıldız evli olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Valilik kararıyla Artvin’e sokulmayan Iğdırlı yaylacıların 150 koyunu yolda öldü