Ana SayfaGüncelKatliamda babasını kaybetmişti: Çağdaş Bozacı’ya ‘Erdoğan’a hakaret’ davası

Katliamda babasını kaybetmişti: Çağdaş Bozacı’ya ‘Erdoğan’a hakaret’ davası

HABER MERKEZİ – 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen Gar Katliamı’nda babasını kaybeden Çağdaş Bozacı hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası açıldı. Dava 17 Eylül 2019 tarihine ertelendi.

Babası Osman Turan Bozacı’yı 10 Ekim Ankara Katliamı’nda kaybeden Çağdaş Bozacı hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.

Bozacı, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında daha önce sarf ettiği sözler üzerinden “hakaret” suçlamasıyla yargılanıyor.

Mart ayında Adalet Bakanı’nın izniyle açılan davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde Ankara Batı 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma savunmanın SEGBİS yöntemiyle yapılması talebinin kabul edilmesinin ardından 17 Eylül 2019 tarihine ertelendi.

“Hükümet sorumludur” demişti

Gar Katliam Davası’nda kamu görevlilerinin yargılanmamasına tepki gösteren Bozacı, “faşist” ve “diktatör” nitelemesinde bulunarak, katliamdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümeti sorumlu tutmuştu.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası’nda yargılanan 35 sanıklı duruşmanın 3 Ağustos 2018 tarihinde görülen dava duruşmasında 19 sanığa ceza verilerek, 16 firari sanığın dava dosyası ayrılmıştı.

Mahkeme heyeti, dokuz sanığa “anayasal düzeni ihlal” suçundan birer kez, “kasten öldürme” suçundan da 100’er kez olmak üzere toplam 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti.

Ayrıca sanıklara 20’si çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrı ayrı 10 bin 557’şer yıl hapis cezası verilmişti.

10 Ekim Katliamı firari sanıklarının yargılandığı davanın 18 Nisan’daki duruşmasında sanık sandalyeleri bir kez daha boş kalırken, sanık avukatları da duruşmaya katılmamıştı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve avukatlar kamu görevlilerinin yargılanmasını istese de mahkemeler bu taleplere olumsuz karşılık veriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güney Amerika'da elektrik kesintisi: İki ülkede tamamen, iki ülkede kısmen yok
Sonraki Haber
İmamoğlu ile Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi