Ana SayfaToplumsal CinsiyetKezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek için kadınlardan dayanışma konseri

Kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek için kadınlardan dayanışma konseri

HABER MERKEZİ – İskenderun’da kadınlar, bir erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğrayan ve tedavi süreci başlayan Berfin Özek ile dayanışmak bir konser düzenliyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak’ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Çeltik tutuklanmış, kadınların örgütlediği kampanya sonucu Sağlık Bakanlığı Berfin’in tedavisini üstlendiğini açıklamıştı.


Kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek’in tedavisi başladı: ‘Gücümü sizden alıyorum’


Berfin’in tedavisi başlarken Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü oluşumu da “Berfin ile dayanışıyoruz, şiddete karşı dayanışma ile güçleniyoruz” sloganı ile bir konser düzenliyor.

Bu akşam saat 20.00’da Sümer Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan konser için kadınlar dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Konserlerine ilişkin bilgi veren oluşum konser amacının Berfin ile dayanışmak ve olayı gündemleştirmek olduğunu vurguladı.

Kadınlar, “Aslında Berfin nezdinde tüm şiddete uğramış kadınlar için şiddete ve erkek egemenliğine karşı dayanışmayı büyütmek. ‘Yüzüm gülüyorsa, sırf siz varsınız diyedir’ diyen Berfin’e ‘kadınlar var!’ ve şiddete, erkek egemenliğine karşı hep bir arada olacak demek. Bu etkinlikle birlikte bir kere daha ‘kadınlar birlikte güçlü’ şiarını yükseltmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Buradan bir kere daha Berfin’e yalnız olmadığını, şiddete karşı mücadelenin ve dayanışmanın güçlendireceğini söylüyoruz. Dünyanın bütün kadınları birleşelim çünkü kahkahamızdan başka kaybedecek bir şeyimiz yok! Ve yineliyoruz kadın dayanışması yaşatır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir Edebiyat Festivali yönetimine "tek dil" kınaması
Sonraki Haber
İran uranyum zenginleştirme sınırını aşacağını açıkladı