Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Bu ülkede işsizler intihar ediyor, Lale Devri’ni yaşayanlar haberdar mı?

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede işsizler intihar ediyor, Lale Devri’ni yaşayanlar haberdar mı?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, işsizlik nedeniyle yaşanan intiharlara değindiği konuşmasında, iktidarı eleştirdi ve sordu: “Lale Devri’ni yaşayanlar bunları biliyorlar mı?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmanın gündeminde işsizlik, ekonomik kriz ve 23 Haziran seçimleri vardı.

Kılıçdaroğlu, işsizlik nedeniyle yaşanan intiharları hatırlatarak, “Saray’da oturanlar bunun ne demek olduğunu biliyorlar mı?” diye sordu ve şu çağrıyı yaptı:

“İşsizlik yoksulluktur, açlıktır. 8.5 milyon işsiz. Biz iktidarda değiliz ama nereye gitsem ‘çocuğuma iş bulun, üniversite mezunu’ diye pusulalar veriyorlar. Bütün işsiz kardeşlerime sesleniyorum. 23 Haziran’da gözünü kırpmadan ve hiçbir endişeye kapılmadan Ekrem İmamoğlu’na oyunu vereceksin kardeşim.”
“Adana’da 35 yaşında genç bir çocuk intihar etti. Annenin söylediği ‘oğlum bu kadar borç için intihar etmeye değer mi?’. O annenin dramını kimler biliyor acaba? Saray’da oturanlar biliyor mu? Sosyete damadı biliyor mu? Lale Devri’ni yaşayanlar biliyorlar mı?”

İşsizlik intiharları: Ateş sadece düştüğü yeri mi yakar? – Özlem Ergun


Gıda fiyatlarının halen yüksek seviyelerde seyrettiğini, tarımda ithalata bağımlı hale gelindiğini dile getiren Kılıçdaroğlu ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yapılacağı 23 Haziran günü sandıklarda görev alacaklarla ilgili şunları söyledi:

“23’ünde sandık başında görev yapacak arkadaşlarımıza bir broşür vereceğiz. O sandıkta oy kullananların isim listesini vereceğiz. 23 Haziran sabahı bile seçim listelerinde oynayabilirler.
“Seçmenin gelip imza attığı listeyi kontrol edin diyeceğiz. Her şeyi kontrol edeceğiz, denetleyeceğiz. Emin olun her şey çok güzel olacak. Bugün Ekrem Bey projelerini açıkladı. İstanbul’u yeşile boğacağım diyor. Bütün İstanbul’u kucaklayacağım, kazanan ben değil 16 milyon İstanbullu kazanacak diyor. Tatile gidenlerin de bir an önce dönmesi lazım ve oylarını kullanmaları lazım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli: Kürt sorununun çözümü için Öcalan’a kulak verin
Sonraki Haber
AYM’den Berkin Elvan başvurusuna ret