Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, referandum çağrısı yaparak, “Halk Cumhurbaşkanlığı yemin metninde yazdığı gibi tarafsız cumhurbaşkanı istiyor, tarafsızlık konusunda bir referanduma hazırız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi, Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığı konusunda ‘referanduma hazırız’ dedi.

“23 Haziran’da sandığa gittik ve 800 bini aşkın bir oy farkla İmamoğlu yeniden seçildi” diyen Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin seçim kampanyasında tarafsızlığını tamamen unuttuğunu savundu.

“Biz öteden beri tarafsız cumhurbaşkanı isteriz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır, bir kriz olduğunda bütün partilerin liderlerini davet eder ve uzlaşı arar.
“Cumhurbaşkanı yemin metninde şöyle bir cümle var: Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

Söz konusu yemini eden kişinin tarafsız kalmasını söyleyen CHP lideri, “Seçimlerde cumhurbaşkanının tarafsız kalması lazım, cumhurun başkanı olacaksa. Ya da unvanını değiştirsin, parti başkanı olsun sadece, Anayasa’dan da yemindeki tarafsızlık kelimesini çıkarsın” dedi.

Tarafsızlık konusunda bir referanduma hazır olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Gelsinler yapalım o referandumu” çağrısında bulundu ve “Görürsünüz, ezici bir şekilde tarafsızlık çıkacak” diye konuştu.




Önceki Haber
Evli olduğu kadını öldüren erkeğe 'tahrik' indirimi ile 15 yıl hapis
Sonraki Haber
Pera Film’den Onur Haftası’na özel “Aldırış Etme” seçkisi