Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Kürt olduğumuz için hep dışlandık” diyen güvenlik işçisi intihar etti

“Kürt olduğumuz için hep dışlandık” diyen güvenlik işçisi intihar etti

HABER MERKEZİ – İstanbul Havalimanı’nda İGA’ya bağlı güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık adlı işçi intihar etti, hemen öncesinde paylaştığı notta ise Kürt oldukları için hep dışlandıklarını ifade etti.

İstanbul Havalimanı’nda (3. Havalimanı) özel güvenlik hizmeti sunan İGA’da çalışan İbrahim Layık isimli işçi intihar etti.

Güvenlik görevlisi olarak çalışan Layık, dün gece havalimanı terminalinde yüksek bir yerden aşağıya atladı.

30-40 metre yükseklikten zemine düşerek ağır yaralanan güvenlik işçisine ilk müdahale havalimanı sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Ancak İbrahim Layık tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adli tıp kurumu morguna kaldırılan Layık’ın cenazesinin, daha sonra defnedilmek üzere Mardin’in Nusaybin ilçesine götürüleceği öğrenildi.

“Kürt olduğumuz için hep dışlandık”

25 yaşlarındaki genç işçi, intihar etmeden iki saat öncesinde ise Instagram hesabından ağlarken çektiği bir fotoğrafı şu notla paylaştı:

“Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu Kürt ve Türk’üm diyebilene… Hakkınızı helal edin…”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu kürt ve türküm diyebilene… hakkınızı helal edin.

İbrahim Ly (@byibrahimly)’in paylaştığı bir gönderi ()

Gergerlioğlu: Kürt meselesini görmezden gelene ithaf olunur

Bu intiharın ardından Twitter üzerinden açıklama yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, durumun çok üzücü olduğunu belirterek, “Bu insana ne yapıldı ki, nasıl bir aşağılama yapıldı ki..? Kürt meselesini görmezden gelene ithaf olunur. Bu ülkede ayrımcılık ve ırkçılık hep oldu, çözüm bulmak isteyen şeytanlaştırıldı ve 1 ölüm daha” dedi.

Ardından gazetemize konuşan Gergerlioğlu, İbrahim Layık’ın ağabeyi ile konuşamadığını söyledi ancak bir yakınından aldığı bilgiyi paylaştı:

“Bir genç kızı seviyormuş, arkadaşlık teklif etmiş ancak kız ‘Hayır. Ben bir Kürt’le çıkmam’ demiş. Ardından o üzüntüyle intihar etmiş.”

İşsizlik intiharları: Ateş sadece düştüğü yeri mi yakar? – Özlem Ergun


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
REMSES'e göre ‘AKP seçmeninin katılımı düşecek’
Sonraki Haber
Mersin'de bir erkek kendisinden boşanan Filiz Sarı ve arkadaşını öldürdü