Ana SayfaGüncelLeyla Güven hastaneden taburcu edildi

Leyla Güven hastaneden taburcu edildi

HABER MERKEZİ – Öcalan’ın çağrısı üzerine 200 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemini sonlandıran DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hastaneden taburcu edildi. Güven, “En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim” dedi.

200 gün boyunca açlık grevi eyleminde olan HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven, 26 Mayıs’ta tedavi altına alındığı hastaneden taburcu edildi.

DTK, Güven’in taburcu edilmesini sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada doktorlarının da tavsiyesi ile 200 gün süren açlık grevinin etkilerinin tamamen giderilmesi için Güven’in bir müddet daha sağlık kontrollerinin sürdürülmesi gerektiği, bu kontrollerin bir süre Diyarbakır dışında devam edeceği kaydedildi.

Güven’in kızı Sabiha Temizkan da Twitter hesabından, taburcu sürecine dair bir mesaj paylaştı.

“Annem Leyla Güven eski sağlığına kavuşabilmek için bir süre ziyaretlere ara vermek durumunda kaldı. Onu görmek isteyen herkese şimdilik selamlarını gönderiyor. ‘En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim’ diyor.”

Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması için başlattığı açlık grevi eylemini 200 günün sonunda noktalamıştı.

Güven, HDP’li üç vekil Tayip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç ile cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemcilerle beraber açlık grevindeydi. Bu eylemi ölüm orucuna çeviren tutuklular olmuştu.

Açlık grevleri sürecinde cezaevlerinden yedi ölüm haberi gelmişti.

Öcalan’a dönük tecridin tamamen kaldırılmasını isteyen eylemciler, Öcalan’ın 26 Mayıs’ta paylaşılan “açlık grevleri ve ölüm oruçlarının amacına ulaştığı, eylemin sonlandırılması” mesajı sonrası eylemi sonlandırmışlardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ferîdüddin Attar ve Simurg Efsanesi – Abdurrahman Gök
Sonraki Haber
Koç Holding ile Soylu arasında ‘özel uçak’ polemiği