Ana SayfaEğitimLGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı

HABER MERKEZİ – Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 565 öğrenci, sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlarınızı meb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

565 öğrenci tam puan aldı

Sınava 1 milyon 29 bin 555 öğrenci katıldı.

565 öğrenci, merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı. Bu öğrencilerin 66 farklı ilde bulunduğu belirlendi.

Geçen yıl yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına göre, Türkiye genelinde 18 öğrenci 500 tam puan alarak birinciliği paylaşmıştı.

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.

Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların tablolarında, 2018’de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek.

1 milyon 29 bin 555 öğrenci sınava girdi

MEB ayrıca, 1 Haziran 2019’da yapılan LGS sınav sonuçları ile ilk kez “Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu“nu da yayımladı.

Yedinci raporda, 2019 Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na giren öğrencilerin sınav performansları incelendi ve detaylı analizler yapıldı.

Rapora göre;

  • Matematik ve fen bilimlerindeki başarı 2018’e göre arttı.
  • Yabancı Dil alt testi dışındaki tüm alt testlerde 2019 merkezi sınavda boş bırakılma oranları düştü.
  • Alt testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamalarının cinsiyete göre değişimi incelendi ve kız öğrencilerin ortalamalarının matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlendi.
  • Öğrencilerin sosyoekonomik düzeyleri ile akademik başarıları arasındaki ilişkiyi incelemek için öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri dikkate alındı. Anne ve baba eğitim düzeyleri ilkokuldan lisansüstüne kadar gruplandırılmış ve eğitim düzeyi arttıkça öğrencilerin doğru cevap sayısı ortalamalarının da arttığı belirlendi.
  • Merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 1 milyon 29 bin 555’i sınava katıldı.
  • 565 öğrenci, merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı. Bu öğrencilerin 66 farklı ilde bulunduğu belirlendi.
  • Ortalaması 298,87 ve standart sapması 78,73 olarak hesaplanan dağılımda, öğrencilerin yüzde 12,87’si 400-500 aralığında puan aldı.
  • Merkezi sınav puanı dağılımında, öğrencilerin en yoğun (yüzde 46,47) bulunduğu aralığın 200-300 olduğu görüldü.
  • 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08’i merkezi sınava katıldı.
  • Sınav sonrasında her iki oturuma ait hiçbir soru iptali olmadı.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul seçiminin ardından dolar/TL güne nasıl başladı?
Sonraki Haber
İtalya'da bir belediye: Burada kötülük yapmak yasak