Ana SayfaEkolojiMardin’de ağacı kıran kişiye 100 ağaç dikme cezası

Mardin’de ağacı kıran kişiye 100 ağaç dikme cezası

HABER MERKEZİ – Kızıltepe’de belediyenin diktiği ağaca hiçbir sebep yokken asılıp kırılmasına sebep olan şahıs gözaltına alındı, 100 ağaç dikme cezası verildi.

Mardin’in Kızıltepe Belediyesi’nin yapımına başladığı kaldırımlarda, kenti güzelleştirmek için Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı Mardin Caddesi üzerinde ağaçlar dikildi.

Dikilen bu ağaçlardan birine bir kişinin asılıp kırdığı anlar sosyal medyaya yansıdı. Kızıltepe Belediyesi o anları sosyal medyadan paylaştı.

https://twitter.com/kiziltepebel/status/1143894012438503425

Belediyenin aktardığına göre ağacın kırılmasına sebep olan kişi hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Resen başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen kişi, polislerce gözaltına alındı. Onunla beraber görüntülerde yanında olduğu tespit edilen iki kişi de gözaltına alındı.

Hakkında “Kamu malına zarar verme” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen üç kişiden ikisi serbest bırakıldı. Ağaca asılarak kırılmasına sebep olan M.O. isimli genç ise “100 ağaç dikme cezası” ile Sulh Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan M.O.’ya 100 ağaç dikme cezası verildi. Ayrıca M.O.’ya, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartları getirilerek, serbest bırakılmasına karar verildi.

Previous post
İmamoğlu ikinci kez mazbatasını aldı: "Hak yerini buldu"
Next post
Danny Boyle’ın müzikal türündeki ilk filmi “Yesterday” vizyonda