Ana SayfaGüncelMehmet Ayvalıtaş davası: Savcı sanıkların beraatini istedi

Mehmet Ayvalıtaş davası: Savcı sanıkların beraatini istedi

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin görülen davada savcı, sanıkların suçu işlediklerine dair yeterli delil olmadığını öne sürerek beraatlerini istedi.

Gezi direnişi sırasında İstanbul Ümraniye’de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişki yapılan davanın 23. duruşması Kartal’da bulunan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, kardeşi Muharrem Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş, Cengiz Aktaş ve avukatları Yalçın Tura katıldı.

Mahkeme Başkanı dava dosyasına dördüncü bilirkişi raporunun geldiğini belirtti ve bu raporda,  Mehmet Ayvalıtaş ile olayda yaralanan Seyit Kartal’ın tamamen kusurlu olduğu, sürücü olan sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ile Cengiz Aktaş’ın kusursuz oldukları tespitine yer verildiğini aktardı.

Ayvalıtaş ailesinin avukatı Sevgi Enver Köroğlu, raporun özenle hazırlanmadığını belirterek, olayın teknik analizini yaptırdıkları CD’nin dosyada bulunduğunu belirterek izlenmesini talep etti.

Avukatın talebi üzerine olay anına ilişkin görüntülerin teknik analizinin yapıldığı CD izlendi.

Köroğlu, görüntüler ile raporun uyuşmadığını söyledi ve raporun dayanaksız delillere dayanılarak hazırlandığını dile getirdi.

Avukat Köroğlu, hava koşullarına ve aydınlık durumuna göre sürücünün hızının tespit edilebileceğini, ancak bilirkişilerin bu tespiti yapmadıklarını, araçların aralarındaki takip mesafesine uymadıklarını, bilirkişilerin raporlarında buna da dikkat etmediklerini ifade ederek yeni bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

‘Resmen çocukların üzerine sürmüş’

Ardından söz alan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, kendisinin de araç kullandığını belirterek, “Olay yerine belki 10 sefer gittim. 160-170’le durabildim. Yani ben bunu yapabiliyorsam… Resmen çocukların üzerine sürmüş. Acımayın bana ama adalet sağlayın. Allah aşkına tutuklayın sanıkları” dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı sanıkların, “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçunu işlediklerine dair yeterli delil bulunmadığını öne sürerek her iki sanığı mevcut suçtan beraatlarına karar verilmesini istedi.

Mütalaanın gerekçesiz olduğunu söyleyen avukat Köroğlu ise “Bu mütalaanın iadesi lazım” dedi. Mahkeme Başkanı da bunun üzerine mütalaanın iadesi gibi bir usulün olmadığını söyledi.

Mahkeme, müşteki avukatlarının esas hakkındaki beyanlarını hazırlamaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oxford raporu: Türkiye'deki okur 'haber takibinden kaçınıyor'
Sonraki Haber
Dink cinayeti davasında Muammer Güler dinlendi: 'Koruma talep edilmedi'