Ana SayfaEkolojiMeteoroloji’den dokuz kent için sel ve heyelan uyarısı

Meteoroloji’den dokuz kent için sel ve heyelan uyarısı

HABER MERKEZİ – Ordu, Samsun, Trabzon dahil Karadeniz’deki dokuz kentte kuvvetli yağış bekleniyor, Meteoroloji ani sel, su baskını ve heyelan uyarısı yapıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Samsun, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Giresun, Trabzon, Rize ve  Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış, yer yer ise çok kuvvetli yağış tahmininde bulundu.

Yapılan duyuruya göre, bugün öğle saatlerine kadar Ordu çevreleri ile Samsun’un Salıpazarı, Terme, Çarşamba, Ayvacık ilçelerinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yine bugün öğle saatlerine kadar Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevrelerinde de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Bu çevrelerde meydana gelmesi muhtemel olan ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelana karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuluyor.

Benzer bir uyarı Trabzon, Giresun, Rize, Artvin için de yapılıyor.

Trabzon’daki selde en az yedi kişi yaşamını yitirmişti

18 Haziran’da Trabzon’un Araklı ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanda yedi kişi hayatını kaybetmişti. İlçede kayıp olan üç kişi için ise aramalar sürüyor.

Yine aynı tarihte şiddetli sağanak sonucu Ordu’nun Çamaş, Korgan, Gürgentepe, Kumru, Ünye ilçelerinde su taşkınları ile toprak kayması ve küçük çaplı heyelanlar meydana gelmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çin’deki toplumsal dönüşümler üzerine bir film: “Kül En Saf Beyazdır”
Sonraki Haber
Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü'ne ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası