Ana SayfaGüncelMSB: İdlib’de gözlem noktamıza saldırı düzenlendi

MSB: İdlib’de gözlem noktamıza saldırı düzenlendi

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Türkiye’nin gözlem noktasına bir saldırı daha gerçekleştirildiğini bildirdi.

Suriye’nin İdlib vilayetinde, geçtiğimiz haftalarda yeniden şiddetlenen çatışmaları sonlandırmak için Türkiye ile Rusya’nın arabuluculuğunda tam kapsamlı ateşkes sağlandığı bildirilse de vilayetten saldırı ve çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, 13 Haziran’da İdlib’deki gözlem noktasına saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Bu saldırıda üç asker yaralanmıştı.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada da vilayette bulunan 9 numaralı Gözlem Noktası’na bir saldırı gerçekleştiği bildirdi.

Açıklamada saldırının ‘top ve havan atışlarıyla gerçekleştiği, saldırıda personel zayiatı olmadığı’ ifade edilirken, üs bölgesindeki tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmının hasar gördüğü kaydedildi.

MSB, saldırıyla ilgili olarak ‘Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu’ da ifade etti.

İdlib’de ne oluyor?

Suriye’nin kuzeybatısında bulunan İdlib vilayeti, kuzeydoğudan Halep, güneyden Hama, batıdan da Lazkiye vilayetleriyle sınır. İdlib’in kuzeyi ise Suriye-Türkiye sınırı.

İdlib’de, geçtiğimiz haftalarda yeniden şiddetlenen çatışmaları sonlandırmak için Türkiye ile Rusya’nın arabuluculuğunda tam kapsamlı ateşkes sağlandığı bildirilmişti.

Ancak ateşkes gündemdeyken Rusya’nın önde gelen askeri-savunma blogu Voennoe obozrenie’de yayınlanan bir yazıda, askeri hareketliliğin devam ettiği ve gitgide sertleştiği belirtilmişti.

Söz konusu yazıda İdlib’in Suriye’deki iç savaşta etkin rol oynayan Rusya ve Türkiye’nin çıkarlarının kesişme yeri haline geldiği kaydedilmişti.

Yazıda, Türkiye’nin İdlib’de Suriye hükümetine karşı faaliyet gösteren gruplara “desteğini kesmek bir tarafa onları zayıflatmaya bile niyetli olmadığı” iddia edilmişti.

Yani özetle; “Rusya ve Türkiye sanki müttefiklermiş gibi İdlib’de ortak devriye bile çıkartıyorlar; ama aslında birbirine düşman tarafları destekliyorlar” denilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TEMA'dan çölleşme ve su kıtlığı uyarısı
Sonraki Haber
ETHA'ya baskın: Gazeteciler gözaltında, dosyada 'gizlilik' var