Ana SayfaCezaevleriÖcalan ve üç tutuklunun ailelerinin İmralı başvurusuna ret

Öcalan ve üç tutuklunun ailelerinin İmralı başvurusuna ret

HABER MERKEZİ – İmralı’da tutulan Abdullah Öcalan ve diğer üç tutuklunun ailelerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç’in, avukatları aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün yaptığı görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı’daki diğer tutuklular Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’ın ailelerinin de avukatları aracılığıyla dün savcılığa yaptığı başvurunun reddedildiği bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre savcılık, başvuruları 22 Nisan’da verilen mahkeme kararını gerekçe göstererek reddetti.

Öcalan’la kardeşi Mehmet Öcalan, 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana 12 Ocak ve 5 Haziran tarihlerinde görüşme gerçekleştirebilmişti.

Aktaş, Konar ve Yıldırım’ın aileleri de 5 Haziran’da İmralı’ya giderek ‘bayram görüşü’ yapabilmişti.

Diğer yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs ve 12 Haziran tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşmeler gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Üçüncü görüşmenin ardından ise avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaşmıştı. Öcalan, eylemlerini sonlandıran açlık grevcilerine teşekkür ederek, “Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” demişti.


Avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaştı

Öcalan’dan bir kez daha ‘çözüm’ mesajı: Yeni bir yöntem geliştirilmeli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Seçime 8 gün kala Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim ciğerparelerimizdir
Sonraki Haber
Fotoğraflarla: Habibe Daşğın inşaat tellerini sanat eserine dönüştürüyor