Ana SayfaGüncelÖcalan ve üç tutuklunun ailesi ‘bayram görüşü’ için İmralı’ya gitti

Öcalan ve üç tutuklunun ailesi ‘bayram görüşü’ için İmralı’ya gitti

HABER MERKEZİ – Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı’daki diğer tutuklu ailelerinin, ‘bayram görüşü’ başvurusuna olumlu yanıt geldi. İmralı’ya hareket eden aileler yakınlarıyla görüştü.

İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, bayram görüşü için İmralı’ya gitmek üzere avukatları aracılığıyla Cuma günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştu.

İmralı’da bulunan diğer tutuklular Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysel Aktaş’ın aileleri de avukatları aracılığıyla görüşme başvuru yapmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı bu başvurulara olumlu yanıt verdi.

Bunun üzerine aileler, sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Karakolu’na geldi. Karakoldaki işlemlerinin ardından da İmralı’ya doğru hareket etti.

Aileler yaptığı görüşmenin ardından İmralı’dan döndü.

Mehmet Öcalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile en son 12 Ocak’ta bir görüşme gerçekleştirmişti.

Ömer Hayri Konar ve Veysel Aktaş İmralı’ya “sekreterya” olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015’ten, Hamili Yıldırım da İmralı’ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015’ten bu yana aileleriyle hiçbir görüşme gerçekleştirmemişti.

Böylelikle Konar, Aktaş ve Yıldırım, İmralı’ya götürüldüklerinden bu yana ilk kez aileleriyle görüştürülmüş oldu.

Avukatlar iki kez görüştü

Asrın Hukuk Bürosu avukatları da, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşme gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sur Çocuk Festivali' başlıyor
Sonraki Haber
Başrolde Brad Pitt var: Bilimkurgu filmi “Ad Astra”dan ilk fragman