Ana SayfaGüncelÖcalan’ın mektubu: Bahçeli de Erdoğan gibi ‘değerlendirdi’

Öcalan’ın mektubu: Bahçeli de Erdoğan gibi ‘değerlendirdi’

HABER MERKEZİ – PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubuna ilişkin açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, Öcalan’ın “HDP’nin istismarına müdahale için tarafsızlık çağrısı yaptığını” iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın son mektubu ve iki gün sonra 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Partisinin “Yenikapı ruhuna” bağlı kalarak seçim çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bahçeli, “23 Haziran’da sandıktan çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı’nın istikrarlı, inançlı ve iddialı varlığı devam edecektir” dedi.

HDP’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek vermesinin “büyük bir infiale neden olduğu” iddiasında bulunan Bahçeli, Öcalan’ın açıklanan son mektubuna ilişkin de yorumlarda bulundu.

AKP ile Cumhur İttifakı’nın iktidar ortağı MHP’nin lideri Bahçeli, Öcalan’ın “HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yaptığını” öne sürdü.

HDP’nin Öcalan’ın mektubunun ardından yaptığı açıkalamada 23 Haziran’daki “İstanbul seçimlerine yönelik olarak seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu olmadığı” vurgusuna ise Bahçeli şu yorumu yaptı:

“HDP’nin Öcalan’ın uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır.”

Bahçeli ayrıca Öcalan ve Demirtaş arasında ‘derin çatlakların’ olduğunu savunarak, bunun analiz ve yorumunun yapılacağını belirtti.

Ne oldu?

Dün devletin yayın organı AA tarafından yayınlanan mektubunda Öcalan’ın seçime dönük çağrı yaptığı iddia edilmişti. Servis edilen haberlerde Öcalan’ın “seçimde tarafsız olun” dediği öne sürülmüştü.

Bugün bir açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu yani Öcalan’ın avukatları ise 18 Haziran’da İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde yaptıkları dördüncü görüşmenin detaylarını aktardı.

Avukatlar, servis edilen haberlerde öne çıkarılan “seçimde tarafsızlık” vurgusuna karşın Öcalan’ın “HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ettiği”ni ve bununla da “toplumsal uzlaşıyı” kast ettiğini vurguladı.

Öcalan’ın açıklanan mektubu ve dünden beri süren tartışmalara ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AA’ya etik dışı bir şekilde sızdırılan bu metin üzerinden partimizi ve Sayın Öcalan’ı karşı karşıya getirmeye çalışması, siyasette ne kadar pragmatist davrandığını ve çaresiz kaldığını göstermektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca, HDP’nin 23 Haziran’daki “İstanbul seçimlerine yönelik olarak seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu olmadığı” vurgulandı.

Diğer yandan Öcalan’ın mektubu AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından “Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Öcalan ve Demirtaş noktasında ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor” şeklinde yorumlandı.

Bu yoruma yanıt niteliği taşıyan röportajında Selahattin Demirtaş ise “Sayın Öcalan’a barış ve demokrasi girişimleri noktasında güveniyoruz; elbette kendisinin yanında olacağız” dedi.


HDP’den Öcalan’ın mektubu ve iddialara ilişkin 9 maddelik açıklama

Avukatları görüşmenin detaylarını ve Öcalan’ın mesajını paylaştı

Öcalan’ın devlet tarafından açıklanan mektubu üzerine – Abdulmelik. Ş. Bekir

Erdoğan’ın iddialarına Demirtaş ‘önden’ yanıt verdi: Öcalan’a güveniyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da bir çocuk evde vurulmuş halde bulundu
Sonraki Haber
Erdoğan Barzani ile görüştü