Ana SayfaGüncelÖlümünden 8 ay sonra: Mahkemeden gazeteciye ertelemesiz hapis cezası

Ölümünden 8 ay sonra: Mahkemeden gazeteciye ertelemesiz hapis cezası

HABER MERKEZİ – Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Kadri Kaya’ya ölümünden 8 ay sonra ertelemesiz 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) kurucusu Kadri Kaya, tedavi gördüğü hastanede 29 Ekim 2018 tarihinde yaşamını yitirmişti.

Ancak Kaya ölmüş olmasına rağmen hapis cezasın çarptırıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Kaya’yı ölümünden sekiz ay sonra 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla ölümünden sonra da yargılanmasına devam edilen Kaya’ya verilen cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına kararı da verildi.

Ajansın aktardığına göre mahkeme, savcının beraatını istediği aynı davanın sanıklarından İbrahim Kaya hakkında ise hüküm kurmayı unuttu.

Tutanakta Kaya hakkında kurulan hükme yer verilmezken, mahkeme vekalet ücretinin vekiline verilmesi kararında beraat ettiğini belirtti.

Yaşamını yitirmiş bir insana ceza verildiği ve bir sanık hakkında hüküm kurulmadığı mahkeme tutanağı olduğu gibi UYAP’a yüklendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da ekolojik belediyecilik: Çöplüğün yerine park yapılacak
Sonraki Haber
Başka Sinema'dan müzik ve dans filmleri seçkisi