Ana SayfaGüncelPera Film’den Onur Haftası’na özel “Aldırış Etme” seçkisi

Pera Film’den Onur Haftası’na özel “Aldırış Etme” seçkisi

HABER MERKEZİ – Pera Film, 29 Haziran’a kadar Onur Haftası kapsamında “Aldırış Etme” başlığı altında üç filmi izleyiciyle buluşturacak.

Pera Film, Onur Haftası kapsamında “Aldırış Etme” başlıklı film programı düzenliyor.

1969’da Stonewall İsyanı’nın başlamasında önemli rol oynayan Marsha P. Johnson’dan adını alan programda, 29 Haziran’a kadar üç film gösterilecek.

“Benimle Dans Eder Misin?”

Derek Jarman’ın ölümünden 20 yıl sonra ortaya çıkan, 80’ler yer altı kültürüne odaklanan Benimle Dans Eder Misin? adlı filmi, siyah trans kadınların endemik bir şekilde politik direnişin kapsamından çıkarılmasına karşı koymak adına, bulunan arşiv görüntüleri kullanıyor.

Film, 26 Haziran’da gösterilecek.

“High Fantasy”

“High Fantasy”

Jenna Bass’ın tamamını cep telefonu kamerasıyla çektiği, Güney Afrika’daki ırk ve cinsiyet sorunlarını ele aldığı High Fantasy, 28 Haziran’da gösterilecek.

Film, bir kamp gezisindeki dört arkadaşın birbirlerinin bedenlerinde ve kimliklerinde uyanmasının hikâyesini anlatırken, bu durumun ortaya çıkardığı kişisel kaosu ve siyasi katmanları da işliyor.

“İyi ki Doğdun, Marsha!”

“İyi ki Doğdun, Marsha!”

Siyah trans aktivist Marsha P. Johnson’ı konu alan İyi ki Doğdun, Marsha! adlı yapım ise, 1969’da Stonewall Inn’de eşcinsel özgürlük hareketi için dönüm noktası niteliğindeki polis karşıtı ayaklanmaları başlatmadaki rolünü konu alıyor.

Film, siyah trans kadınların endemik bir şekilde politik direnişin kapsamından çıkarılmasına karşı koymak adına, bulunan arşiv görüntüleri kullanılarak kurgulanan sahneleri birleştiriyor.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan 'tarafsızlık referandumu' çağrısı
Sonraki Haber
Temelli'den 'yeni bir anayasa' çağrısı