Ana SayfaGüncelRasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasında yakalama kararı çıkarıldı. Kütahyalı, zorla getirme kararına rağmen duruşmalara katılmıyordu.

Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı’nın, televizyonda katıldığı bir spor programında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan dava İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Kütahyalı katılmazken, şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ile çok sayıda müşteki katıldı.

Kütahyalı’nın avukatı Esennur Ezgi, müvekkillinin zatürre hastalığına yakalandığını belirterek, 9 günlük hastane raporunu mahkemeye sundu.

Şikayetçi dernek avukatları ise sanığın yargılamayı uzatmaya yönelik davrandığını belirterek, hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme, sanığın haklı bir mazeret sunmayarak duruşmalara katılmadığı, bu celse de hasta olduğuna dair rapor sunduğunu belirterek yargılamanın uzamasına yönelik hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle Kütahyalı hakkında savunması alınmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
23 Haziran'a 10 gün kaldı: Seçim yasakları başladı
Sonraki Haber
Elif Özden Uzun evli olduğu erkek tarafından öldürüldü