Ana SayfaGüncelSeçime 8 gün kala Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim ciğerparelerimizdir

Seçime 8 gün kala Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim ciğerparelerimizdir

HABER MERKEZİ – 23 Haziran seçimlerine 8 gün kala İstanbul’da muhtarlarla bir araya gelen MHP lideri Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını muhabbetle kucaklıyorum” dedi.

23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine 8 gün kala, adaylar ve siyasi parti liderleri seçime ilişkin mesajlarını yoğunlaştırmış durumda.

İstanbul Ataköy’de bir otelde muhtarlarla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı konuşmada İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Şu anda dünyanın gizli gündemi İstanbul seçimidir” diyen Bahçeli, Kürt seçmenlere yönelik mesajlarında ise özetle şunları dile getirdi:

“Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir. Ortak bir maziden, ortak bir geleceğe birlikte uzanacağız.
“Kürt kökenli kardeşlerim şereflidir, bekasına, birliğine ve dirliğine sahip çıkacaklardır.
“Kürt kökenli kardeşlerimin alayını hasretle ve muhabbetle kucaklıyorum.”

S-400 krizi

Bahçeli’nin gündemindeki bir diğer konu ise Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almaya hazırlanan Türkiye’yi yaptırımla tehdit eden ABD’ydi.

Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmak istendiğini savunan Bahçeli, “ABD ile S-400 anlaşmazlığı günden güne boyut değiştiriyor” dedi ve şöyle devam etti:

“ABD’nin S-400 üzerinden Türkiye’yi abluka alma çabası dostana değildir. ABD, Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynamaktadır. ABD’nin hesabı varsa Türkiye’nin de olacaktır.
“NATO, ABD’nin arka bahçesi, demir yumruğu, oyuncağı, keyfi olarak ‘onu alıp bunu atacağı’ küresel bir organizasyon değildir.
“Eğer böyleyse Türkiye, NATO üyeliği başta olmak üzere tek taraflı işleyen uluslararası nitelikli tüm bağ ve bağlantılarını derhal sorgulamalı, bağımlılık ve tutsaklık yaratan bütün oluşumlarla diyaloğunu kesmelidir.
“Kindar kalemlerle yazılan mektuptan anlamayız. Türkiye hiç kimseye mecbur, hiç kimseye mahkum değildir.
“Türkiye, S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: 23 Haziran için 'ısı haritası' çıkardık
Sonraki Haber
Öcalan ve üç tutuklunun ailelerinin İmralı başvurusuna ret