Ana SayfaToplumsal CinsiyetSemiha Yıldırım’dan Dilek İmamoğlu’na teşekkür: Duygusuna saygı duyuyorum

Semiha Yıldırım’dan Dilek İmamoğlu’na teşekkür: Duygusuna saygı duyuyorum

HABER MERKEZİ – Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, kendisi hakkında sosyal medya üzerinden fiziksel görüntüsüne ilişkin yapılan ayrımcılığa üzüldüğünü belirterek, “Beni çok rencide ettiler” dedi. Yıldırım, o dönemde kendisine destek açıklamasında bulunan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’na teşekkür ederek, “Duygusuna, düşüncesine saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Semiha Yıldırım, sosyal medyada dış görünüşü üzerine yapılan aşağılamalara karşı ilk kez konuştu.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Yıldırım, “Beni çok suçladılar, çok rencide ettiler” dedi ve ekledi:

“Üç gün kendi telefonumu da evin telefonunu da açmadım. Herkes ‘Neden böyle yaptın, ne oldu?’ diye sordu. ‘Hiçbir şey yok’ dedim. Hiçbir şey yapmadım. Hiçbir suçum yokken çok üzdüler beni.”

Semiha Yıldırım, o dönem Dilek İmamoğlu’nun bu söylemlere tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Duygusuna, düşüncesine saygı duyuyorum. Hak etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kalınca üzülüyoruz tabii. Bunun için basından biraz uzak duruyorum.”

Yıldırım’ın İmamoğlu’na yönelik teşekkürü ile ilgili yorumda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da kadınlar arasındaki dayanışmaya vurgu yaptı.

“Kadına yapılan haksızlık konusunda, Dilek İmamoğlu ve Semiha Yıldırım gibi dayanışmacı kadınlar olduğu sürece erkek egemen bakışın/siyasetin dayattığı kadının şekli üzerinden yapılan/yapılacak siyaset son bulacaktır. Yaşasın kadın dayanışması.”

Ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar açıklandığında AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun fotoğrafları yan yana getirilmiş, sosyal medya üzerinden dış görünüşleri hakkında kıyaslamaya gidilmişti.

Söz konusu ayrımcı paylaşımlarda Semiha Yıldırım’a karşı aşağılayıcı ifadeler de kullanılmıştı.

O dönem, Yıldırım’a yönelik ayrımcı tavrı eleştiren Dilek İmamoğlu, “Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım’ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ordu'da dolu yağışı: En az dokuz yaralı
Sonraki Haber
Antalya'da bir hastanede klima patladı: Bir kişi yaşamını yitirdi