Ana SayfaGüncelSoylu’ya ‘Akıllı ol’ diyen kişi konuştu, Valilik suç duyurusunda bulundu

Soylu’ya ‘Akıllı ol’ diyen kişi konuştu, Valilik suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’ya “Akıllı ol” diye seslendikten sonra hakkında ‘örgüt bağlantısı’ olduğuna dair haberler yapılan Mehmet Ali Sivaz, iddiaları yalanlayarak geçmişte Soylu ile tokalaştığını bile anlattı. Sivaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaş istediği adamı istediği yere getiriyorsa, hata varsa da akıllı ol diyebilmeli” dedi. Ancak Trabzon Valiliği, Sivaz hakkında, suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Trabzon Havalimanı’nda “Akıllı ol” dediği için hedef alınan Mehmet Ali Sivaz, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

medyablok’a konuşan Sivaz, ‘terör örgütleriyle ilişkili’ yönündeki iddiaları yalanlarken, geçmişte AKP’ye oy verdiğini ve Soylu ile tokalaştığını, İçişleri Bakanı’nın kendisine mesaj bile attığını söyledi.

“Ben Trabzon evladı olarak Trabzonlulara yapılan hakaretlerden dolayı ses çıkarmak istedim. Ben herhangi bir parti üyesi değilim. Hatta geçmişte AK Parti’ye oy verdim. Ailem de halen AK Parti’li. Belediye seçimlerinde adamımıza oy verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaş istediği adamı istediği yere getiriyorsa, hata varsa da akıllı ol diyebilmeli.”

Sivaz, Trabzon Havalimanı çıkışında “Her şey çok güzel olacak” sözleriyle protesto edildiği sırada Soylu’ya “Akıllı ol” diye seslenmişti.

Bunun üzerine Yeni Şafak gazetesi Sivaz’ı ‘provokatör’ ve terörist’ ilan etmişti.

Gazete konuya dair haberini Sivaz’ın yüzünü de teşhir edecek şekilde, “Soylu’ya ‘Akıllı ol’ diye bağıran provokatör Mehmet Ali Sivaz’ın, DHKP-C, THKP/C ve DEV-YOL ile bağlantısı tespit edildi” şeklinde servis etmişti.

Bu haberlerle beraber Soylu’nun “O kişinin bağlantılarına ulaştık” sözlerine de cevap veren Sivaz, “Süleyman Soylu benimle ilgili bir bilgiye ulaşamaz. Basın üzerinden yalan, dolan, uydurma” dedi.

Sivaz, bugüne kadar herhangi bir gözaltı durumunun da olmadığını ekledi.

Geçmişte Soylu ile tanıştığını da ifade eden Sivaz, “Süleyman Soylu’yu ben geçmişte karşılaşan biriyim. Kendisiyle tokalaşan bir insanım. Kendisinin bana mesaj atmışlığı bile oldu” diye belirtti.

Trabzon Valiliği’nden suç duyurusu, Sivaz’dan açıklama

Trabzon Valiliği ise Sivaz hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Valiliğin konuya ilişkin yazılı açıklamasında Sivaz hakkında, ‘tehdit’ suçlamasıyla hukuki süreç başlatıldığı duyuruldu. Açıklama şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun 04.06.2019 tarihinde Ramazan Bayramı ziyareti için geldiği Trabzon’da, havalimanı VIP binasından çıkış yaptığı esnada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun gelmesini bekleyen topluluk içerisinde bulunan bir şahsın, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu hedef alarak ‘Akıllı ol’ diyerek provokasyonda bulunduğunun tespit edilmesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güzide Uzun’un bazı basın yayın organlarında yer alan provokasyonu Soylu’nun yaptığı, ‘Soylu’ya, akıllı ol, diyen kişiyi tanımıyoruz’ şeklindeki ifadeleri üzerine cumhuriyet başsavcılığımız talimatıyla yapılan güvenlik araştırması ve çalışması neticesinde, söz konusu şahsın CHP il yönetimi, il başkanı ve milletvekilleri ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerdeki CHP belediye başkan adayları ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiştir. Bahsi geçen şahsın, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’na yönelik olarak kullanmış olduğu ‘Akıllı ol’ şeklindeki tehdit içeren sözlerinden dolayı hakkında hukuki bir süreç başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunulur.”

Sivaz da suç duyurusuyla ilgili düşüncelerini sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı.

“Bir Trabzonlu olarak Trabzonlulara yapılan ırkçı ve ayrıştırıcı söylemlere kayıtsız kaldığına inandığım bakana gayri ihtiyari ‘Akıllı ol’ dedim. Trabzon’a söylenen bu kötü sözlere bir cevabınız olsun anlamında bir söz kullandım. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizleri dışlayan ve hedef haline getiren Yunan, Pontus söylemlerini, bizim içimizden birinin görmezlikten gelmesini kabul edemediğim için bakanı gördüğümde böyle bir sözlü tepkide bulundum. Bu konuşulanlardan rahatsız olan halktan biri olarak bu cümleyi kullanmamın, böyle bir temennide bulunmamın nasıl bir suç teşkil ettiğini anlayabilmiş değilim. Hakkımda kötü niyetli asılsız haber yapan kişi ve kurumlara karşı yasal haklarımı kullanacağımı bilinmesini istiyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Koç Holding ile Soylu arasında ‘özel uçak’ polemiği
Sonraki Haber
Azez'de bir asker yaşamını yitirdi