Ana SayfaManşetŞule Çet’in yaşamını yitirdiği yerde ‘sanıksız’ keşif yapıldı

Şule Çet’in yaşamını yitirdiği yerde ‘sanıksız’ keşif yapıldı

HABER MERKEZİ – Cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen dava kapsamında yaşamını yitirdiği plazada keşif yapıldı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın yargılaması devam ederken, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkan ve üyeleri, Şule’nin hayatını kaybettiği Mevlana Bulvarı’ndaki plazaya gelerek keşif yaptı.

Plazanın 20. katında olayın meydana geldiği ofise geçen heyete, Şule’nin ve sanıkların avukatları eşlik etti.

AA’nın haberine göre sanıklar Aksu ve Akand ise ‘güvenlik’ gerekçesiyle keşfe getirilmedi.

Mahkeme başkanı ve üyeler, adli tıp kurumundan bir uzman ve bir inşaat mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle olay yerinde inceleme yaptı. Mahkeme başkanı, bilirkişilere olaya ilişkin sorular yöneltti.

İncelemelerde bulunan heyet, Çet’in ölümünden sonra olay yerine ilk gelen ekipte bulunan 10 Nisan Polis Karakolunda görevli polis memuruyla da bir görüşme gerçekleştirdi.

Heyet, incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.

‘Sanıkların getirilmemesi kabul edilebilir değil’

Keşfin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar, bir önceki celse mahkeme heyetinden sanıkların keşif esnasında hazır edilmelerini istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Maalesef iki sanık da güvenlik gerekçesiyle keşifte hazır edilmedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın orta yerinde, her türlü güvenlik tedbirinin alınmasının imkan dahilinde olduğu bir yerde iki sanığın güvenlik gerekçesiyle keşif mahalline getirilmemesi kabul edilebilir değil. Sanıkların güvenliği kadar bu ülkenin sokaklarında yürüyen her kadının güvenliği de hepimiz için önemlidir.”

Şule Çet’in üzerindeki iç çamaşırı ve kadın pedinin hala bulunamadığını ifade eden Tatar, cinsel saldırı bulgusunu ispatlayabilecek en önemli delillerin kaybolmasında ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Mahkeme heyetinin, adli tıp uzmanları Prof. Dr. Çağlar Özdemir ve Prof. Dr. Hakan Kar’ın keşif esnasında işlemlerde bulunmalarına izin vermediğini belirten Tatar, söz konusu uzmanların keşfin ardından olay yerinde inceleme yaptıklarını ve hazırlanan raporu dosyaya sunacaklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Şule Çet’in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanıkların yargılandıkları davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta görülmüştü.

Şule’nin adli tıp raporunda, intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek “Çet’in boynunda kırık var. Bu, canlıyken saldırıda meydana gelmiş de olabilir” denilmişti.

Şule’nin ölümüne dair üçüncü duruşma ise 10 Temmuz’da yapılacak.


1 yıl oldu: Adım adım gerçeklere ulaşılıyor, Şule Çet için ‘adalet’ bekleniyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım'ın 'Fırat'ın doğusunu temizleme' sözüne HDP'den tepki
Sonraki Haber
23.5 Hrant Dink Hafıza Mekânı açıldı