Ana SayfaToplumsal CinsiyetTerlik ‘silah’ sayıldı: Kendilerine cinsel tacizde bulunan erkeğe terlik fırlatan kadınlara dava

Terlik ‘silah’ sayıldı: Kendilerine cinsel tacizde bulunan erkeğe terlik fırlatan kadınlara dava

HABER MERKEZİ – Kuşadası’nda 2017 yılında bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakılan üç kadının erkeğe fırlattıkları terliği ‘silah’ sayan mahkeme, kadınlar hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Erkek hakkında ise soruşturma başlatılmadı.

Denizli’de yaşayan üç kadın 2017 yılının Temmuz ayında tatil için gittikleri Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı.

Tacize tepki gösteren kadınlar, M.E.K. isimli erkeğe terlik fırlattı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kadınları ve erkeği ifade için emniyete götürdü.

DHA’nın haberine göre erkek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı ve hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

Tacize ilişkin hakkında işlem yapılmayan M.E.K. iki yıl sonra kadınlar hakkında darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu, savcılık ise bunun üzerine soruşturma başlattı.

Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli konumunda olan üç kadın hakkında, ‘saldırıda kullanmaya elverişli terlik ve ayakkabı ile yaralamaya teşebbüs ettikleri’, ‘kasten basit yaraladıkları’, şüphelilere atılı suçun bu haliyle ‘silahla basit yaralama’ suçunu oluşturdukları ve ‘eylem birliği’ içinde hareket ettikleri öne sürüldü.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Kuşadası Asliye Ceza Mahkemesi’nde kadınlar hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Mağdurken sanık olduk’

Kendilerine gönderilen tebligatla davayı öğrenen kadınlar duruma tepki gösterdi.

“Mağdurken, suçlu konumuna düştük. Bir taciz olayı var ama karşı taraf darp edildiğini söyleyince biz yargılanmaya başladık. Bu durumda hapis cezası alabiliriz. 2 yıl önce yaşanan bir olayda mağdurken sanık olduk.”

‘Terlik silah değildir’

Üç kadının avukatı olan Ozan Orpak ise soruşturma aşamasında ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

“2 yıl önce yaşanan bir olay için yeni dava açılıyor. Tatil için gittikleri yerde tanımadıkları bir kişinin kollarını açarak gelmesiyle tacize uğruyorlar. Üç kadın müvekkilim her kadının vereceği tepkiyi veriyor. Karşı tarafın şikayetçi olması üzerine dava açılıyor. Ancak biz soruşturma aşamasında ihmal olduğunu düşünüyoruz. Polis merkezinde tacize uğradıklarını söylemelerine rağmen taciz soruşturması açılmamış. Neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Tacize uğrayan kadınlar olmasına rağmen, şüpheli konumunda oluyorlar ve silahla basit yaralama suçundan yargılanmaya başladılar. Terliğin silah olup olmadığı tartışılan bir konu. Ancak, tacize uğrayan bir kadının kendisini korumak amacıyla kullandığı terlik bir silah değildir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Denizli'de iş makinesiyle 30 metre yüksekten düşen işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Dersim'deki çatışmada yaralanan dört askerden ikisi yaşamını yitirdi