Ana SayfaDünyaTrump, Kuzey Kore’ye ‘ayak basan’ ilk ABD Başkanı oldu

Trump, Kuzey Kore’ye ‘ayak basan’ ilk ABD Başkanı oldu

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lider Kim Jong-un ile silah ve askerden arındırılmış bölgede bir araya geldi. Görüşmeden sonra Kuzey Kore’ye adım atan Trump, görevindeyken Kuzey Kore’ye geçen ilk ABD Başkanı oldu.

Japonya’da düzenlenen G20 Zirvesi’nin ardından bölgedeki temaslarına devam etmek üzere Güney Kore’ye geçen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüştü.

Trump ve Kim, Güney Kore ve Kuzey Kore arasında bulunan ‘silahsızlandırılmış bölgede’ buluştu.

Sınırda tokalaştıktan sonra Kim’in daveti üzerine Kuzey Kore topraklarına geçen Trump, böylelikle ülkeye ayak basan ilk ABD Başkanı oldu.

Trump’ın buluşma davetini olumlu karşılayan Kim Jong-un, “Sınırı geçen ilk Amerikan Başkanı olması, talihsiz geçmişi silmek ve yeni bir sayfa açmak için sahip olduğu istekliliği gösteriyor” dedi.

Amerikan Başkanı ise buluşmanın kendisine gurur verdiği söyleyerek, “Çok güzel şeyler oluyor, muhteşem şeyler oluyor. İlk tanıştığımız günden beri birbirimizi sevmiştik, önemli olan da bu” şeklinde konuştu.

İki lider ardından silahsızlandırılmış bölgedeki binaya geçti.

Trump ile Kim’in görüşmesine Güney Kore Devlet Başkanı Moon da eşlik etti.

Zirveden önce yaptığı açıklamada görüşmenin amacına ilişkin bir soruya Trump, “Sadece el sıkışıp merhaba diyeceğiz çünkü Vietnam’dan bu yana birbirimizi görmedik” cevabını vermişti.

Donald Trump’ın ziyaretini ‘tamamen tiyatro’ olarak görürken, bazı yorumcular ise bu ziyaretin yeni bir müzakere sürecinin önünü açabileceğini ifade ediyor.