Ana SayfaGüncelÜç kentte dört kişi boğularak hayatını kaybetti

Üç kentte dört kişi boğularak hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Diyarbakır ve Batman’da serinlemek için suya giren Muhammed Özcan ile Serhat ve Sinan Şanlı adlı kardeşler yaşamını yitirirken, Hakkari’de de Avaşin Deresi’ne düşen Sami Bartın adlı kişi yaşamını yitirdi. Şırnak’ta ise yüzmek için Dicle Nehri’ne giren Salih Karakoyun adlı genç nehir sularına kapılarak kayboldu.

Diyarbakır’ın Dicle ve Hakkari’nin Yüksekova ilçeleri ile Batman merkezde serinlemek için suya giren dört kişi hayatını kaybetti, Şırnak’ta ise bir kişi Avaşin Deresi sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Bağıvar Köprüsü yakınlarında 20 Haziran günü yüzmek için girdiği Dicle Nehri’nde akıntıya kapılan 18 yaşındaki Muhammed Özcan’ın cansız bedeni bugün (24 Haziran) bulundu.

Özcan’ın cansız bedeni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Ekipleri’nin katıldığı arama çalışmalarının dördüncü gününde Dicle Nehri kenarında bulundu.

Özcan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürülürken, olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

Hakkari

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bisikletiyle Dağlıca köyünde düzenlenen festivale giden 24 yaşındaki Sami Bartın adlı kişi köprüden Avaşin Deresi’ne düştü.

Ambulans, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yaptıkları arama sonucu Bartın’ın cansız bedeni düştüğü köprünün yakınında bulundu.

Bartın’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Batman

Batman Çayı üzerinde bulunan Yeni Köprü civarında sabah saatlerinde serinlemek için suya giren 19 yaşındaki Serhat Şanlı ve 20 yaşındaki Sinan Şanlı adlı kardeşler, dalgalara kapılarak yaşamını yitirdi.

Dalgaların etkisiyle çayda sürüklenen Şanlı kardeşlerin cansız bedenleri, çay üzerinde bulunan köprünün ayaklarına takıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen Jandarma ekipleri olay yerine kimseyi yaklaştırmazken, AFAD ekiplerinin olay yerine gelmemesine Şanlı kardeşlerin yakınları tepki gösterdi:

“6 saatten beri burada bekliyoruz. Cesetler gözlerimizin önünde hırçın dalgaların etkisiyle paramparça oldu. Jandarma müdahale etmemize izin vermiyor. Kendileri de müdahale etmiyor. En önemlisi de 6 saatten beri AFAD ekiplerini bekliyoruz. Onlar da gelmedi. Zamanında müdahale edilseydi gençlerin yaralı olarak kurtarılma ihtimali olabilirdi.”

Batman Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz da olay yerine giderek ekiplerin bir an önce gönderilmesi için girişimlerde bulundu.

Talep üzerine gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Bitlis’ten gelen dalgıç polislerin arama-kurtarma çalışmaları sonucu Şanlı kardeşlerin cenazesine ulaşıldı.

Şırnak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 18 yaşında olduğu belirtilen Salih Karakoyun adlı genç serinlemek için girdiği Dicle Nehri’nde suya kapılarak kayboldu.

Olay yerine arama ve kurtarma ekibi sevk edilerek çalışma başlatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Araklı'daki selde yaşamını yitirenlerin sayısı sekize yükseldi
Sonraki Haber
İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı'nın kalp spazmı geçirdiği açıklandı