Ana SayfaGüncelYeni parti iddiaları: “Sona gelindi, Davutoğlu’ndan Babacan’a teklif var”

Yeni parti iddiaları: “Sona gelindi, Davutoğlu’ndan Babacan’a teklif var”

HABER MERKEZİ – Ali Babacan’ın parti kurmasına yönelik tartışmalar sürerken, Ahmet Davutoğlu’nun Babacan’a yeni parti teklifi yaptığı iddia edildi. Partinin programında önceliğin ekonomi, hedefin ise parlamenter sisteme dönüş olacağı belirtiliyor. 5’li komisyon ile yönetileceği de gelen bilgiler arasında.

23 Haziran seçimleri sonrası AKP’den kopuşların başladığı ve “yeni parti kurulacağı” iddiaları gündemde.

Bu süreçte öne çıkan isimler Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül.

Babacan ve Davutoğlu ile kurmaylarının AKP’den ayrılarak merkezde kurdukları oluşumun partileşmesi sürecinde sona gelindiği öne sürülüyor.

Ancak Davutoğlu ile Babacan’ın, temaslarını sürdürseler de henüz birlikte hareket etmek adına bir irade sergilemediği de belirtiliyor.

euronews’ten Ece Sevim Öztürk imzalı haberde Davutoğlu’nun ekibinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin sözleri aktarılıyor.

Yetkili, Davutoğlu’nun Babacan’a “Sen Genel Başkan ol, Abdullah Gül ve ben de senin yardımcın pozisyonunda olalım” teklifinde bulunduğunu, Babacan’ın teklife olumlu yaklaşsa da Gül’ün bunu reddettiğini öne sürüyor.

Bunun üzerine Davutoğlu’nun Babacan’a “O halde sen partiyi kur, Abdullah Gül ve ben destek açıklaması yapalım” önerisini getirdiği, ancak bu teklife de Babacan’ın ekibinde yer alan önemli isimlerden Beşir Atalay’ın sıcak bakmadığını belirtiyor söz konusu yetkili.

Haberde Babacan’ın ekibinden ismini açıklamak istemeyen bir yetkilinin de verdiği bilgiler aktarılıyor. O ise Davutoğlu’nun yayımladığı manifestoya tüm kurmayların destek verdiğini, Davutoğlu ile Babacan’ın aile dostu olduklarını ve her hafta görüştüklerini belirtiyor.

Yetkili, Davutoğlu ile aynı ekipte buluşulamamasının nedenini ise Babacan’ın ekibindeki kimi isimlerin “Davutoğlu ile hareket edilirse merkezde bir parti görünümünden uzaklaşarak, siyasal İslam’ı mesnet aldıkları” şeklinde yanlış bir izlenim vermekten endişelenmeleri olarak açıklıyor.

Partinin programı ne, kimler olacak?

Haberde Babacan’ın öncülük edeceği partinin programına dair de bilgilere yer veriliyor. Babacan’ın partisinin programında öncelikli hedefin ekonomi reformu olduğu vurgulanıyor. Amacın ise parlamenter sisteme dönmek olduğu belirtiliyor.

Babacan’ın partisinin 5’li komisyon aracılığı ile yönetileceği, bu 5’li komisyonda Abdullah Gül, Beşir Atalay, Fehmi Koru, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç’tan oluşacağı, Babacan’ın 5’li komisyonun sözcülüğünü üstleneceği aktarılıyor.


Karamollaoğlu: AK Parti’de çözülme ve kopuşlar başladı

Gül ve Davutoğlu periferisine karşı tutum nasıl olmalı? – Abdulmelik Ş. Bekir

Previous post
'Sorumlusu Trump': El Salvadorlu baba ve çocuğu ABD'ye geçmeye çalışırken boğuldu
Next post
Boeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir hata tespit edildi