Ana SayfaGüncelYeni Yaşam’ın yazı işleri müdürüne ilk duruşmada ceza talebi

Yeni Yaşam’ın yazı işleri müdürüne ilk duruşmada ceza talebi

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerine dair yapılan haberler gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın’ın, ilk duruşmada cezalandırılması istendi.

Açlık grevi eylemlerine dair yapılan haberler gerekçe gösterilerek hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın’ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Akın, hazır bulunduğu duruşmada savunma yaptı.

Akın, Yeni Yaşam Gazetesi’nde Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığını ifade ederek, “İddianamede tarafıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Akın’ın beyanı şöyle:

“Öncelikle belirtmek isterim ki; iddianameye konu yapılan yazı ve haberler, kendi bütünlüğü içerisinde ele alınıp değerlendirilmemiş, içeriklerinden birkaç kelime, kavram ve/veya cümle alıntılanarak, soyut gerekçelerle suç isnadı yapılmıştır. Söz konusu haber ve yazıların içeriklerinde, herhangi bir örgütün propagandasının yapıldığına ilişkin, maddi-hukuki kanıt ve olgu bulunmamaktadır.
“Bu haber ve yazılar, çeşitli internet sitelerinden ve haber ajanslarından alınmış; haber verme toplumu bilgilendirme amacıyla, basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde, haber değeri taşıdığı için yayımlanmıştır. Bu haber ve yazılar, şiddet eylemlerini teşvik edecek ve/veya terör ortamı yaratacak, toplumu ve bireyleri suç işlemeye teşvik-telkin edecek nitelikte değildir. Bu iddianamede tarafıma yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum.”

Avukat Özcan Kılıç da savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Duruşma savcısı esas hakkında mütalaa verdi.

Savcı, mütalaasında Akın’ın “örgüt propagandası” yaptığını ileri sürerek, cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 22 Ekim’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir kadın darpla otobüsten indirilip yerlerde sürüklenerek kaçırıldı
Sonraki Haber
5 gündür kayıp: "Engin Eroğlu nerede, hükümet neden sessiz?"