Ana SayfaGüncelYSK İstanbul’daki 13 seçim müdürünü başka illerde görevlendirdi

YSK İstanbul’daki 13 seçim müdürünü başka illerde görevlendirdi

HABER MERKEZİ – Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart’ta İstanbul’da görev yapan 13 seçim müdürünü başka illerde görevlendirdi. Kararın gerekçesinin ise ‘seçimdeki usulsüzlükler’ olduğu belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da görev yapan 13 seçim müdürünün başka illerde görevlendirmesi yönünde karar aldı.

Söz konusu karar, YSK Başkanı Sadi Güven’in gece yarısında yaptığı yazılı açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada, 31 Mart seçimlerinde “kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderilmiştir” denildi.

YSK’nin aldığı bir diğer karar ise disiplin soruşturması açılması yönünde.

YSK Başkanı Güven’in yazılı açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

  • İstanbul seçim müdürlüklerinde görev yapan müdürler ve diğer sorumlular hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.
  • Seçimlerdeki usulsüzlükler dikkate alınarak 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir.
  • Kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu HSK’ye gönderilmiştir.

YSK, Pazartesi günü “Görev alabilirler” demişti

Yüksek Seçim Kurulu, 3 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturduğu iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin yenilenecek seçimlerde de görev yapmasına karar vermişti.

Ancak son açıklamayla ise YSK, 23 Haziran’da yenilenecek seçimlerde görev yapacağını açıkladığı seçim müdürlerinin görev yerini değiştirmiş oldu.

Seçimlerin iptal gerekçesi

31 Mart’taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu rakibi Binali Yıldırım’a 13 bin oy fark atarak kazanmıştı.

Ancak AKP, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmiş ve YSK bu itirazı haklı bulmuştu. YSK, sandık kurulu başkanlarının kanuna aykırı biçimde belirlendiğini öne sürerek seçimin yenilenmesine karar vermişti.


İstanbul seçimi: YSK kendi iptal gerekçesini iptal etti


Karınca, DHA, DW, BBC

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bayram tatilinin ilk 5 günü: 58 ölü, 393 yaralı
Sonraki Haber
Türkiye 'basın özgürlüğü'nde yine sınıfta kaldı