Ana SayfaGüncelYSK: Soruşturma geçiren görevliler İstanbul seçimlerinde görev alabilir

YSK: Soruşturma geçiren görevliler İstanbul seçimlerinde görev alabilir

HABER MERKEZİ – YSK, sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturdukları gerekçesiyle haklarında soruşturma gerçekleştirilen ilçe seçim kurulu müdürlerinin, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde de görevlerine devam etmesine karar verdi.

İstanbul’daki Şişli 1’inci İlçe Seçim Kurulu, sandık kurullarının yasaya aykırı oluşturulması gerekçesiyle soruşturma geçiren ilçe seçim müdürlerinin 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde görev alıp almaması hususunda Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) görüş istedi.

Şişli Seçim Müdürü Hatice Çelebi tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, bazı sandık kurullarının yasaya aykırı şekilde oluşturulduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği hatırlatılarak, “Sandık kurullarını yasaya aykırı oluşturan ilçe seçim kurulu müdürlerinin şüpheli olarak ifadeleri alınmıştır” şeklinde haberlerin basına yansıdığı hatırlatıldı.

DHA’nın haberine göre dilekçede, söz konusu haberlerin kamuoyunda haksız bir algı oluşturduğu, bu algının telafisi imkansız ithamlara sebebiyet verdiği ve bu durumun ilçe seçim müdürlerinin morallerinin bozulmasına neden olduğu ifade edildi.

Dilekçeyi değerlendiren YSK, kurulun 25 Ocak 2018 tarihli ve 2018/62 sayılı kararı ile kabul edilen Seçim Müdürlükleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Genelgeyi hatırlatarak bu görevlilerin yeniden seçimde görev alacağını kaydetti.

“23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için ilçe seçim kurulu başkanı, seçim müdürü ve seçim personelinin görev değişikliği hususunda bu aşamada yapılacak bir işlem bulunmadığına, karar verildi.”

CHP’den tepki, AKP’den itiraz

YSK’nin aldığı bu karara CHP’den tepki geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “İlçe Seçim Kurulu Başkan ve müdürlerinin kusuru varsa aynı Başkan ve müdürlerle seçimi yenilemek neden? Başkan ve müdürlerin bir kusuru yok ise seçimi yenilemek neden?” dedi.

AKP’nin ise konuya ilişkin YSK’ye itirazda bulunacağı bildirildi.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK’ye kararı gözden geçirmeleri için başvuru yapacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İlginç zamanlarda yaşayan bir gazetecinin portresi – Dicle Müftüoğlu
Sonraki Haber
Bilinen en eski Güneş tutulmasının videosu yayınlandı