Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı: İçişleri Bakanlığı tazminat ödemeye mahkum edildi

10 Ekim Katliamı: İçişleri Bakanlığı tazminat ödemeye mahkum edildi

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Tekin Arslan’ın ailesine maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

İçişleri Bakanlığı, İnşaat İşçileri Sendikası kurucu üyesi Tekin Arslan’ın, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybetmesi nedeniyle eşi ve iki çocuğu için 180 bin TL manevi, 169 bin TL de maddi olmak üzere, toplam 349 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin 30 Nisan’da verdiği kararda, sosyal risk ilkesi gereğince, toplumun bireyi olmaktan ötürü yaşanan özel zararların topluma pay edilmesi gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda, saldırıların devlete yönelik olduğu, anayasal düzeni yıkmayı amaçladığı ve kişilerin toplumun bireyi olmaları nedeniyle zarar gördüğü vurgulandı.

Kararda, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Terör eylemlerine şahit olanların hayatları boyunca çektikleri ve çekecekleri zararların daha büyük sıkıntılara yol açacağı yadsınamaz bir gerçektir. Bu zararların, idare tarafından topluma pay edilmesi suretiyle tazmini hakkaniyet gereği olup sosyal devlet ilkesine uygun düşecektir.”

Ne olmuştu?

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti.

Katliamda 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış ve onlarca insanda kalıcı hasarlar meydana gelmişti.

7 Kasım 2016 tarihinde 19’u tutuklu 36 sanık hakkında açılan davanın yargılama süreci ise 2 yıl sürmüştü.

2 Ağustos 2018 tarihinde mahkeme heyetinin verdiği kararla 9 sanığa 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Mahkeme ayrıca, firari sanıklar yönünden dosyanın ayrılmasına karar vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'li milyarder Jeffrey Epstein çocuklara yönelik cinsel istismardan tutuklandı
Sonraki Haber
“Küçük Deniz Kızı” yeniden uyarlanıyor, Halle Bailey ırkçıların hedefinde